Kahramanmaraş İl Müftülüğü koordinesinde hayırsever vatandaşların desteğiyle Türkoğlu Ceza İnfaz Kurumları Kampüsü'nde inşa edilen camide sona yaklaşılıyor.

Kahramanmaraş Cumhuriyet Başsavcısı İlker Yazıcı, Adli Yargı Adalet Komisyonu Başkanı Turgay Çorak ve İl Müftüsü Mustafa Tekin cami inşaatında incelemelerde bulundu.

Heyete bilgi veren Türkoğlu Açık Ceza İnfaz Kurumu Müdürü Naci Tel, kampüs dahilinde personel, askeri personel ve hükümlü nüfusun 6 bin kişi civarında olduğunu söyledi.

Ayrıca mahkumların rahat ibadet edebilmeleri için Açık Cezaevi'ne 150 kişi kapasiteli bir mescit yaptıklarını ve bir din görevlisinin atandığını dile getirdi.

Cezaevi Vaizi Musa Söyler ise “Kampüs dahilinde yaşayan personel, askeri personel ve lojmanda kalan ailelerin ibadetlerini yapacakları bir camiye, kadınların ve çocukların dini eğitim alabilecekleri bir Kur’an kursuna ihtiyaç duyulmasından dolayı böyle bir yola çıktık. Adalet Bakanlığı ile Diyanet İşleri Başkanlığı ve halkın katkılarıyla bu aşamaya gelindi. Açılış 2022 Ramazan ayına yetiştirilmeye çalışılıyor. Bazı eksiklikler var. Bunun için hayır sahiplerinin yardımına ihtiyaç duyuyoruz.” diye konuştu. 

Editör: Mehmet Çalışkan