Kahramanmaraş il Müftülüğü ve AFAD İl Müdürlüğü iş birliğinde, çevrimiçi "Deprem ve Afet Öncesi Hazırlık Semineri" düzenlendi.

Seminerin açış konuşmasını yapan İl Müftüsü Celal Sürgeç, afet yaşanmadan vatandaşların bilgilendirilmesinin hayati bir önem arz ettiğini belirterek, bu noktada din görevlilerinin kilit bir noktada olduğunu, Müftülük olarak üzerlerine düşen görevi canla başla yapacaklarını ifade etti.

Afad Başkan Yardımcısı İsmail Palakoğlu, "Deprem Öncesi, Deprem Sırası ve Deprem Sonrası AFAD Hizmetlerinin Genel Değerlendirmesi", Diyanet İşleri Başkanlığı Göç ve Manevi Destek Hizmetleri Daire Başkanı Dr. Bayram Demirtaş ise "Olağanüstü Durumlarda Diyanet İşleri Başkanlığının Faaliyetleri İle Deprem: Öncesi, Sırası ve Sonrası" konulu sunum yaptı.

Programın son bölümünde söz alan AFAD İl Müdürü Aslan Mehmet Çoşkun, Kahramanmaraş'ın birinci derece deprem bölgesinde olduğuna dikkati çekerek; afetlerin ne zaman ve ne şekilde olacağının bilinmediğini fakat AFAD olarak bunların risklerini ve etkilerini azaltmak için çalışmalar yapıldığını, bunun için de vatandaşlara en ileri düzeyde ulaşmaya çalışarak onları bu konuda bilinçlendirmeyi hedeflediklerini, bunu yapmak için de müftülüklerin çok önemli bir konumda olduğunu, müftülüklerle koordineli bir biçimde bu bilinçlendirmeyi yapacaklarını dile getirdi.

Editör: Mehmet Çalışkan