15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü programları kapsamında gerçekleştirilen panelde FETÖ ve DAEŞ başta olmak üzere tüm terör örgütlerinin dini istismarları, din görevlilerine anlatıldı. Program Abdülhamithan Camii İmam hatibi Muzaffer Güneş’in okuduğu Kur’an tilavetiyle başladı. Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezi’nde düzenlenen programa Diyanet İşleri Başkanlığı Eğitim Hizmetleri Genel Müdürü Kadir Dinç, İstanbul Çatalca Müftülüğü Vaizi Mansur Vanlıoğlu ve Harput Eğitim Merkezi Müdürü Doktor Serdar Murat Gürses konuşmacı olarak katılırken, Kahramanmaraş Milletvekili İmran Kılıç, İl Müftüsü Celal Sürgeç, il müftü yardımcıları, ilçe müftüleri, vaizler, kur’an kursu öğreticileri ve çok sayıda din görevlileri katıldı. 

Diyanet İşleri Başkanlığı Eğitim Hizmetleri Genel Müdürü Kadir Dinç, Diyanet İşleri Başkanlığı olarak terör örgütlerinin din istismarlarını Türkiye’nin her yerinde anlattıklarını söyledi.

Dinç, “Kahramanmaraş’ta olmaktan, Rıdvan Hoca’mızın diyarında olmaktan, onun toplumuyla bir arada bulunmaktan büyük bir mutluluk duyuyorum. Diyanet İşleri Başkanlığı olarak yurt sathında bir seminerler silsilesi başlattık. Ramazan’dan önce 40 ilimizi kapsayan bir seminerler dizisi gerçekleştirildi. Ramazan’dan sonra da yine 15 Temmuz’u kapsayacak şekilde kalan illerimizi planlayarak programlar düzenliyoruz. Diyanet İşleri Başkanlığı’mızdan ekiplerle din istismarını konu alan, özelde de 2016 yılındaki 15 Temmuz’da yaşadığımız o ihanet gecesinin şekillendirildiği, dini kullanarak ülkemize örülen çorapların nasıl bir karaktere sahip olduğunu halkımıza duyurmak, görevlilerimizi bilgilendirmek, bilinçlendirmek, görevlilerimiz arasında bir heyecan oluşturarak toplumda bir ahengi, birlik ve beraberliği sağlamak, yapılan biz takım tezviratlara engel olmak, bir anlamda koruyucu hekimlik vazifemizi yapmak üzere seminer programları düzenliyoruz. Milletimizin mayası sağlam, milletimizin özü sağlam, herhangi bir sıkıntıyla karşılaştığımız anda adeta çarpışan bir aracın hava yastıklarının patladığı gibi 15 Temmuz’da da herkes çıktı meydana, sizlerin de okuduğu sala sesleriyle beraber, aldıkları abdestlerle birlikte şehadete koştu bu milletin evlatları. Cenab-ı Allah başta 249 15 Temmuz şehidimize, terör şehitlerimize rahmet eylesin, gazilerimize de şifalar versin İnşallah” dedi. 

Dinç, “Milletimizin mayası, özü sağlam, herhangi bir sıkıntıyla karşılaştığımız anda adeta çarpışan bir aracın hava yastıklarının patladığı gibi 15 Temmuz’da da herkes çıktı meydana, sizlerin de okuduğu sala sesleriyle beraber, aldıkları abdestlerle birlikte şahadete koştu bu milletin evlatları” dedi. 

Editör: Mehmet Çalışkan