Yaz Kur’an kursları semineri

Kahramanmaraş İl Müftülüğünce “2019 Yılı Yaz Kur’an Kursları Eğitim Semineri” düzenlendi.

Mehmet Akif Ersoy Kültür Merkezi’nde düzenlen seminere Onikişubat ve Dulkadiroğlu ilçelerinde görev yapan din görevlileri ve Kur’an kursu öğreticileri katıldı.

İki gün süren seminer Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı.

Seminerin açış konuşmasını ve ilk dersini Kahramanmaraş İl Müftüsü Celal Sürgeç yaptı.

Müftü Sürgeç şunları kaydetti:

“Başlattığımız eğitim seferberliğinin hayırlara, güzelliklere vesile olmasını Yüce Rabbimden niyaz ediyorum. Bizler beraberce Allah’ın dinine hizmet etmekte yarış arkadaşlarıyız. Rabbim bizleri güzel kaliteli nesiller yetiştirmekte muvaffak eylesin, insan işçiliğinde bizleri istihdam eylesin. İslam âlemi, ‘Sizin en hayırlınız Kur’an-ı Kerim’i öğrenen ve öğretendir.’ hadis-i şerifini yanlış anlamıştır. Bizler Kur’an öğrenimini sadece kıraate bağlamışız. Hâlbuki Kur’an öğreniminin içinde edep, adab-ı muaşeret, fıkıh, tefsir, ayetleri anlama, Hz. Peygamber'i tanıma, hadis, ahlak, dünyanın ve insanın inşası da vardır.

Bizler Kur’an kurslarını sadece kıraate hapsederek bu muhteşem hadisi yanlış anlamışız. Bir diğer yanlış anladığımız hadis-i şerif de, 'Ben ümmetimin çokluğu ile övünürüm.' hadisidir. Buradaki çokluktan maksat sayının çokluğu değil niteliğidir. Niteliğin değil de sayının çokluğunu anladığımız için belki de başarılı olamıyoruz. İşte burada biz Diyanet mensuplarına düşen görev, sayının çokluğundan ziyade nitelikli Müslüman yetiştirmektir. Bunun için de Kur’an kurslarını sadece kıraat eğitimi için kullanmak yetmez; kıraatin yanında edep, adab-ı muaşeret, fıkıh, tefsir, ayetleri anlama, Hz. Peygamber'i tanıma, hadis, ahlak, dünyanın ve insanın inşası gibi değerleri öğrencilerimize verebilmeliyiz. Bu yüzden vazifemiz çok önemli, yükümüz çok ağırdır.”

Editör: Mehmet Çalışkan