Kahramanmaraş'ta AFAD Gönüllüleri Saha Uzantılı Masabaşı Tatbikatı, Vali Ömer Faruk Coşkun başkanlığında gerçekleştirildi. 

Açılışta konuşan Vali Coşkun, "İlimiz afet bakımından riskli şehirler arasında bulunuyor. Dolayısıyla olası bir afet durumunda yapılması gereken çalışmaları afetler olmadan önce planlamak hepimizin ortak sorumluluğudur. Bugün de paydaş kurumlarımız ve gönüllülerimiz ile birlikte icra edeceğimiz ‘Kahramanmaraş AFAD Gönüllüleri Saha Uzantılı Masa Başı Tatbikatı'yla, ilimizde afet ve acil durumlarda görev yapan gönüllü ekiplerin ve çalışma gruplarının Türkiye Afet Müdahale Planı’na entegrasyonunu sağlamayı, bilgi, beceri ve fiziki kabiliyetlerini artırmayı ve göreve her an hazır durumda bulunmalarını sağlamayı amaçlıyoruz. Ayrıca kurumlar arası iş birliğini sağlayarak, ilçelerde hafif arama kurtarma ekiplerinin yaygınlaştırılmasını, sivil toplum kuruluşlarının desteklenmesini ve afetlerde görev alacak gönüllü kuruluşların sayısını da artırmayı hedefliyoruz.” dedi.

Programın devamında İl Afet ve Acil Durum Müdürü Aslan Mehmet Çoşkun, “Kahramanmaraş AFAD Gönüllüleri Saha Uzantılı Masabaşı Tatbikatı” konulu sunum yaptı.

Masabaşı tatbikatta canlı bağlantılarla saha uygulamalarını takip eden Vali Coşkun, kaymakamlar, ilçe belediye başkanları ve yetkililerden olay yerleri ve yapılan çalışmalarla ilgili bilgi aldı.

Bu kapsamda canlı bağlantı gerçekleştiren İl Müftülüğü Şube Müdürü Yasin Aydemir, “İl Müftülüğü olarak muhtemel afet senaryosuna göre 25 kişilik hafif arama kurtarma ekibimiz ile afetten etkilenen 35 kişiyi Onikişubat İlçesi Boğaziçi Camii’ne yerleştirdik. Camiye yerleştirilemeyen 10 kişiyi de caminin bahçesine kurulan çadırlara yerleştirdik. Ayrıca afetzedelere psikososyal destek sağladık.” diye konuştu.

İl Müftülüğü tatbikata 40 personel ile destek verdi.

Editör: Mehmet Çalışkan