Hayırseverlerin desteğiyle hizmet vermeye başlayan Kur’an kurslarının sayısı her geçen gün artarken, sonuncusu Kahramanmaraş Senem Ayşe Mahallesi’ne kazandırıldı.

Kahramanmaraş İl Müftülüğü, Türkiye Diyanet Vakfı Kahramanmaraş Şubesi ve hayırseverlerin desteğiyle Senem Ayşe Mahallesi’nde inşa edilecek 4-6 yaş Kur’an kursunun temeli dualarla atıldı.

Hayırsever Bekir Sarıca’nın Türkiye Diyanet Vakfına bağışladığı arsaya Kahramanmaraş İl Müftülüğü ve Türkiye Diyanet Vakfı Kahramanmaraş Şubesi iş birliğinde 4-6 yaş grubu öğrencilerin eğitim alacağı Kur’an kursu yapılması için çalışmalar başladı.

4 ayrı sınıfın yer alacağı, 120 kişi kapasiteli kursunun temel atma töreni Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı, İl Müftüsü Celal Sürgeç’in selamlama konuşmasıyla devam etti.

Kur’an kursunun yapımında bağışlarını esirgemeyen hayırseverlere teşekkür eden Müftü Sürgeç, şöyle devam etti:

“Kur-an eğitiminin önünü açan herkese teşekkürü bir borç biliyoruz. Çok önemli bir hizmetin temelini atmak için bir araya geldik. Kahramanmaraş İl Müftülüğü olarak 4-6 yaş grubunun eğitimini önemsiyoruz. Çünkü eğitim küçük yaşta başlar. Bu nedenle 4-6 yaş eğitimi yuvalarını artırmak için hep beraber uğraşacağız. Bu arsayı bağışlayanlardan ve sebep olanlardan Allah razı olsun. Hayırseverlerin destekleriyle eğitim yuvaları yapmayı hedefliyoruz. Allah (c.c.) hayırlarınızı kabul etsin. Hep birlikte eğitim için çaba harcayalım.”

Konuşmaların ardından Senem Ayşe Mahallesi’nde hizmet verecek olan 4-6 yaş Kur’an kursunun temeli dualarla atıldı.

İçerisinde mescit, 4 adet derslik, oyun alanları, konferans salonu ve yemekhane bulunacak olan 4-6 yaş Kur’an kursuna, arsayı bağışlayan hayırsever Bekir Sarıca ile eşi Ayşe Sarıca’nın ismi verilecek.

Temel atma törenine Kahramanmaraş İl Müftüsü Celal Sürgeç, Dulkadiroğlu İlçe Müftüsü Davut Polat, hayırseverler, Dulkadiroğlu Müftülüğü personeli ve vatandaşlar katıldı.

Editör: Mehmet Çalışkan