Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından her yıl Türkiye geneli Kur'an kursları arasında düzenlenen "Hafızlık ve Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması" kapsamında illerde yapılan elemeler sürüyor.

Bu kapsamda Kahramanmaraş İl Müftülüğünce düzenlenen "Kur'an Kursları Arası Hafızlık ve Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması" sonuçlandı.

Kahramanmaraş İl ve İlçe Müftülüklerine bağlı Kur’an kurslarında eğitim gören öğrencilerin Kur'an-ı Kerim'i en güzel şekilde okumak için ter döktüğü yarışmada, Dulkadiroğlu İlçe Müftülüğüne bağlı Şehadet Kur'an Kursu’nda eğitim gören 10 yaşındaki Abdulmuttalip Çabuk il birincisi oldu.

İl birincisi olarak bölge finaline katılmaya hak kazanan Abdulmuttalip Çabuk ve Kur’an Kursu Öğreticilerini İlçe Müftülüğünde ağırlayan Davut Polat, “Kur’an konusunda maharetli olanlar, Allah’ın (c.c.) seçkin melekleri ile beraberdir. Hayatlarının baharında Allah’ın kelamı ile tanışan yavrularımıza Allah, Kur’an’ın izinde bir hayat nasip etsin. Küçük yaşta Allah’ın kelamını öğrenmek için emek veren bütün yavrularımıza başarılar diliyorum. Kur'an-ı Kerim'i Yüzünden Güzel Okuma Yarışması il birincisi Müftülüğümüze bağlı Şehadet Kur'an Kursu öğrencisi Abdulmuttalip Çabuk olmuştur. Kendisini ve öğreticilerini tebrik ediyor, başarılarının devamını dilerim.” ifadelerini kullandı.

Abdulmuttalip Çabuk ise yeni hedefinin Türkiye birinciliği olduğunu belirtti.

Editör: Mehmet Çalışkan