Diyanet İşleri Başkanlığınca ailenin kurulması, korunması ve güçlendirilmesi amacıyla hazırlanan “Temel Aile Bilinci Eğitimi” projesi kapsamında Japonya'nın başkenti Tokyo'da,   'Temel Aile Bilinci Eğitimi Semineri' düzenlendi.

Tokyo Diyanet Türk Kültür Merkezinde gerçekleştirilen ve Tokyo Camii ve Diyanet Türk Kültür Merkezi Din Görevlisi Selma Çınar tarafından verilen seminerlerde, Kur’an ve sünnet ışığında aileyle ilgili temel ahlaki ilkelerin kazandırılması hedeflendi.

Çınar, seminerler kapsamında katılımcılara; "Ailem ve Ben, Ailemde Bir Çocuk Var, Ailemde Bir Genç Var, Ailemde Bir Yaşlı Var, Ailemde Bir Engelli Var, Akrabalarım Var, Ailemin İletişim Dili, Ailede İffet ve Mahremiyet, Teknolojiyi Bilinçli Kullanıyorum, Ailemi Bağımlılıktan Koruyorum, Ailemde Merhamet İstiyorum, Ailem Dağılmasın" başlıkları altında sunumlar yaptı.

Seminerlerin sonunda katılımcılar için "Belge Töreni" düzenlendi.

Belge töreninde konuşan Selma Çınar, Diyanet İşleri Başkanlığının projelerini Japonya’da yaşayan vatandaşlara aktarma gayreti içerisinde olduklarını ifade ederek seminerlere katılım sağlayanlara teşekkür etti.

Konuşmaların ardından katılımcılara belgeleri takdim edilirken program yapılan dua ile tamamlandı.

Editör: Mehmet Çalışkan