Japonya'nın başkenti Tokyo'da Mevlid-i Nebi programı düzenlendi.

Tokyo’da Diyanet İşleri Başkanlığına bağlı Tokyo Camii’nde gerçekleştirilen programda Kur'an- Kerim okunarak ilahiler söylendi, salavat getirildi, dualar edildi.

Mevlid-i Nebi programından sonra Diyanet Habere açıklamalarda bulunan Tokyo Camii İmam Hatibi M. Rıfat Çınar, Kovid-19 salgını nedeniyle ara verilen kandil programlarının yeniden icra edilebilir olmasının cemaat tarafından mutlulukla karşılandığını söyledi. 

Çınar, Tokyo Camii’ndeki kandil programlarının kadın, erkek, çocuk herkese açık olduğunu, Japonyada yaşayan Türk, Japon, Özbek, Uygur, Pakistan, Bangladeş, Endonezya, Malezya, Arap ve daha birçok milletten Müslümanların, hatta gayri müslim japonların da kandil programı vesilesiyle bir araya geldiğini, bu durumun ise birlik, beraberlik, kaynaşma ve tanışmaya vesile olduğunu ifade etti.

Üç yıl önce Müslüman olan Japon Akima Mustafa Jun ise, Tokyo Camii’nde Kuran-ı Kerim ve İslam Dini derslerine devam ettiğini, ilk defa bir Mevlidi Nebi programına katıldığını, farklı milletlerden bu kadar Müslümanın bir arada olmasını heyecanla karşıladığını, kandil vesilesiyle tüm Müslümanlar için dua ettiğini söyledi.

Program, Diyanet Türk Kültür Merkezi tarafından yapılan ikram ile son buldu.

Editör: Mehmet Çalışkan