Tokyo Camii'nde eğitim öğretimlerine devam eden çocuklar için Tokyo Camii Ertuğrul Konferans Salonu'nda öğrenci, öğretici ve velilerin katılımıyla "Çocuk Programı" düzenlendi.

Program öğrencilerin Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başladı.

Programın açılışında konuşan Tokyo Camii Din Görevlisi ve Eğitim Hizmetleri Sorumlusu Selma Çınar, Tokyo Camii bünyesinde birçok alanda eğitim faaliyetleri yürüttüklerini, bu faaliyetlere her ay 200'ün üzerinde kişinin katılım sağladığını, bu faaliyetler içerisinde çocuklar için yürütülen eğitim faaliyetlerinin çok önemli olduğunu söyledi.vurguladı.

Çocukların büyük bir nimet ve emanet olduğunu belirterek onların en güzel şekilde imanlı ve İslam ahlakı ile yetiştirilmesi için herkese büyük sorumluluklar düştüğünü ifade eden Çınar, "Eğitim süreci devam ederken özellikle çocuklarımızın moral ve motivasyonlarını artırmak, derse olan ilgilerini ve katılımlarını canlı tutmak için 'Tokyo Camii Çocuk Programı ve Kadim Oyunlar Çocuk Şenliği' hazırladık. Programın hazırlanmasında emeği geçen hocalarımızı, derslere katılım sağlayan öğrencilerimizi ve bugün bizleri yalnız bırakmayan velilerimizi tebrik eder, herkese ayrı ayrı teşekkür ederim." dedi.

Öğrencilerin Türkçe, Japonca ve Arapça seslendirdiği ilahilerin ardından çocuklar arası bilgi yarışması düzenlendi.

Program çocuklara hediye takdim edildi, hatıra fotoğrafı çekildi.

Öte yandan çocuklara yönelik bir diğer program Yoyogi Park'ta düzenlendi.

Burada düzenlenen Kadim Oyunlar Çocuk Şenliği'ne Tokyo Camii bünyesinde eğitimlerine devam eden farklı milletlerden çok sayıda öğrenci katıldı.

Öğrenci, öğretmen ve velilerin katılım sağladığı şenlik, oynanan oyunların ardından ikramlarla son buldu. 

Editör: Mehmet Çalışkan