Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) iş birliğinde; “Kurbanını Paylaş, Kardeşinle Yakınlaş” sloganıyla sürdürülen 2022 Yılı Vekaletle Kurban Organizasyonu’na yurt içi ve yurt dışından destek gelmeye devam ediyor.

Bu kapsamda yurt dışında yaşayan hayırseverler ile üst düzey devlet yetkililerinin de desteklediği kampanyaya bir destek de kardeş ülke Azerbaycan Cumhuriyeti’nin Tokyo Büyükelçisinden geldi.

Azerbaycan Cumhuriyeti’nin Tokyo Büyükelçisi Gürsel İsmayilzade, yurt dışında kesilmek üzere Türkiye Diyanet Vakfı’na kurban bağışında bulunarak kampanyaya destek oldu.

Tokyo Camii'ni ziyaret ederek İmam Hatibi Muhammet Rıfat Çınar’dan, Türkiye Diyanet Vakfı’nın faaliyetleri ve “2022 Yılı Vekaletle Kurban Organizasyonu” çalışmaları hakkında bilgi alan Büyükelçi Gürsel İsmayilzade, "Biz bir millet iki devletiz, kurban vekaletimi yurt dışında kesilmek üzere Türkiye Diyanet Vakfı’na büyük bir güvenle emanet ediyorum." diyerek kurban bağışında bulundu.

Büyükelçi İsmayilzade’nin kurban vekaletini Türkiye Diyanet Vakfı adına kabul eden İmam Hatip Çınar, bağış makbuzu ile Teşekkür belgesini Büyükelçi İsmayilzade’ye takdim ederek, destekleri dolayısıyla teşekkür etti. 

Editör: Mehmet Çalışkan