15 Temmuz şehitleri Tokyo’da bir dizi programla anıldı.

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü münasebetiyle Tokyo Büyükelçiliğinde anma programı gerçekleştirildi.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan program, Tokyo Büyükelçisi Korkut Güngen’in günün anlam ve önemini ifade eden konuşmasıyla devam etti.

Akabinde Diyanet Türk Kültür Merkezi Çok Amaçlı Salonda, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığının başlattığı proje çerçevesinde, Fethullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) gerçek ve karanlık yüzünü anlatmak amacıyla hazırlanan “The Network (Ağ)” isimli belgesel filminin gösterimi gerçekleştirildi.

Cuma namazı öncesi Tokyo Camii'nde "Kur’an-ı Kerim ve Dua Programı" icra edildi. Tokyo Camii İmam Hatibi Muhammet Rıfat Çınar’ın Kur’an-ı Kerim tilavetinin ardından, Tokyo Büyükelçiliği Sosyal İşler Müşaviri Muhammed Raşit Alas geçmişten günümüze vatan için canlarını feda eden aziz şehitlerimiz ve bu uğurda gazi olup ahirete irtihal edenler için dua etti.

Düzenlenen programlara Tokyo Büyükelçisi Korkut Güngen’in yanı sıra diplomatlar, Büyükelçilik çalışanları ve vatandaşlar katıldı.

Öte yandan Cuma namazı öncesi Tokyo Büyükelçiliği Sosyal İşler Müşavirliğine bağlı tüm camilerde şehitlerimiz için Kur’an-ı Kerim okundu, dualar edildi.

Editör: Mehmet Çalışkan