İzmir Buca İlçe Müftülüğü Gençlik Koordinatörlüğü Regaib Kandili münasebetiyle üniversite öğrencilerine yönelik kandil programı düzenledi.

Öğrenciler, ramazan ayının habercisi olan Regaib Gecesi'ni Kurtuluş Camii ve Buca Müftülüğü Gençlik Merkezi'nde gerçekleşen programlarla karşıladı.

Kurtuluş Camii'nde üniversiteli gençlerin ve mahalle sakinlerinin yoğun katılımıyla yatsı namazından önce düzenlenen programda Mevlid-i Şerif, aşr-ı şerifler, ilahiler ve kasideler okundu.

İlçe Müftüsü Kemal Demirel’in sohbetinin ardından program dua ve yatsı namazı ile devam etti. 

Camideki programdan sonra Filistin, Mali, Yemen, Kazakistan gibi dünyanın farklı ülkelerinden ve Türkiye’nin birçok yerinden Buca’ya eğitim için gelen öğrenciler Buca Müftülüğü Diyanet Gençlik Merkezi’nde bir araya geldi.

Buca Müftülüğü Tasavvuf Musiki Topluluğu öğrencilere ilahi ve kasideler okudu.

İlçe Müftüsü Kemal Demirel burada yaptığı konuşmada şunları kaydetti:

“Cami bünyesinde Gençlik Merkezi'nin açılması, cami cemaatinin profilinin de değişeceği işaretini veriyor. Gençlerin camiye yoğun ilgi göstermesi cami cemaatini şaşırttı. Gençlerin yoğun katılım gösterdiği bu kandil gecesi sayesinde yeni bir etkinlik başlatma kararı aldık. Kurtuluş Camii'nde 'Kur’an Tilaveti', 'Bir Ayet Bir Hadis', 'Dua' ve 'Namaz' programları; Diyanet Gençlik Merkezi'nde ise 'Kahvaltılı Buluşma' ve 'Hadis Sohbetleri'ni 'Bu Cuma ve Her Cuma Sabah Namazında Camide Buluşuyoruz' sloganı ile başlatıyoruz.

Diyanet İşleri Başkanlığının gençlik çalışmaları çerçevesinde her il ve ilçede gençlik koordinatörlüğü oluşturması, Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) yurtlarında manevi rehberler görevlendirmesi, Müftülük olarak bizim gençlerle irtibata geçmemizde büyük avantaj sağlıyor. Bu hizmetlerde bize katkı sağlayan görevlilerimize teşekkür ediyorum. Gençlerle iletişim için sahada manevi rehberlerimizin ve Diyanet gönüllülerinin artmasını ümit ediyorum.” 

Editör: Mehmet Çalışkan