İzmir İl Müftülüğü, Diyanet İşleri Başkanlığı ile Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı arasında imzalan protokol kapsamında İzmir Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğüne bağı Çocuk Evleri, Huzur Evleri ve Kadın Konuk Evleri'nde manevi danışman olarak görev yapan personele yönelik “İstişare Toplantısı ve Hizmet İçi Eğitim Semineri” düzenledi.

İl Müftülüğü Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen seminerde konuşan İl Müftüsü Salih Sezik, “Yaşlı bakım evlerinde kalan yaşlıları annemiz, babamız, yakınımız gibi görmemiz gerekir. Buralarda hizmet yürüten tüm kardeşlerime gayretli çalışmalarından dolayı teşekkür ediyorum.” dedi.

İl Müftü Yardımcısı Şadiye Yılmaz ise adı geçen kurumlarda görev alan personelin talep ve sıkıntılarını dinleyerek çözüm önerilerinde bulundu.

Yapılan faaliyetlerin çok kıymetli olduğunu belirten İl Müftü Yardımcısı Yılmaz, bu faaliyetleri daha faydalı hale getirebilmek için yapılacak çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Manevi danışman olarak bu kurumlarda görev yapmanın önemine işaret eden Yılmaz, Çocuk Evleri'nde aile sıcaklığının yaşatılması gerektiğini dile getirdi.

Sonrasında Bursa Nilüfer İlçe Müftülüğü Vaizi Dr. Asude Coşkun Sever tecrübe paylaşımında bulundu.

Vaiz Sever; söz konusu kurumlarda hizmet verirken dikkat edilmesi gereken hususlar, Çocuk Evleri'nin durumları, nasıl bir çalışma programı yürütüldüğü ve yapılan hizmetlere dair bilgi aktardı. 

Aile ve Sosyal Hizmetler Çocuk Evleri Müdürü Selcan Oğuz Yalçın da Çocuk Evleri'nin genel durumuna dair bilgiler içeren bir sunum yaparak katılımcıların sorularını yanıtladı.

Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğüne bağlı huzurevlerinden sorumlu Sosyal Hizmetler Uzmanı Pınar Beşir ise huzur evlerinde yapılan faaliyetler ve sunulan hizmetler hakkında bilgilendirmede bulundu.

Editör: Mehmet Çalışkan