Diyanet İşleri Başkanlığınca düzenlenen “Merkez Taşra Buluşmaları” kapsamında İzmir’de bulunan Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Huriye Martı, Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) Kadın Aile ve Gençlik Merkezi (KAGEM) İzmir Şubesi'ni ziyaret etti.

Diyanet İşleri Başkanlığınca sürdürülen kadın ve aile çalışmalarının önemini vurgulayan Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Martı, aile ve dini rehberlik büroları ile Türkiye Diyanet Vakfı Kadın Kolları'nın birlikte çalışmalarını önemsediklerini belirterek her bir birimin üzerine düşeni yapması gerektiğini söyledi.

Kadın ve gençliğe yönelik eğitimin hayati bir öneme sahip olduğuna dikkati çeken Prof. Dr. Martı, şöyle konuştu:

“Bilgi, değer, erdem ve güzel ahlak ekseninde toplumun yücelmesi ve daha iyi bir gelecek inşası, kadınlarımız ve gençlerimiz eliyle gerçekleştirilecektir. Bu açıdan bakıldığında da insanlığa en güzel örnek olan Peygamber Efendimizin, kadın ve gençleri her daim öğrenime teşvik ettiği bilinen bir hakikattir. Kadın ve gençlerimizin potansiyellerini geliştirebilecekleri bir ortam hazırlamış, fikirlerini ve sorunlarını rahatça ifade edebilecekleri imkan ve özgüveni kendilerine kazandırmış ve onları her yönüyle eğitim sürecine dahil etmiştir. KAGEM, bu asil gayeyi kuşanarak insanımıza ve özellikle gençlerimize rehberlik etmenin gayreti içerisindedir.”

Martı, KAGEM’in ilmi faaliyetlerden atölye çalışmalarına, yaz okulundan sosyal hizmet çalışmalarına kadar pek çok alanda yaptığı çalışmalarla topluma büyük hizmetler sunmaya devam edeceğine inancının tam olduğunu ifade ederek, “Bu gaye ile Aile ve Dini Rehberlik Büroları'nda, TDV Kadın Kolları'nda hizmet eden bütün kardeşlerime can-ı gönülden teşekkür ediyor, başarılar diliyorum.” diye konuştu.

Program sonunda Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Martı’ya KAGEM öğrencileri tarafından yapılan tablo hediye edildi.

Prof. Dr. Martı’ya İl Müftü Yardımcısı Şadiye Yılmaz ve İl Müftüsü Salih Sezik’in eşi Vaiz Sümeyra Sezik de eşlik etti.

Editör: Mehmet Çalışkan