İzmir İl Müftülüğü, Türkiye Diyanet Vakfı Kadın Aile ve Gençlik Merkezi (TDV KAGEM) İzmir Şubesi ev sahipliğinde yetim çocuklar ve aileleri ile kahvaltı programında buluştu.

Programa İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger'in eşi Fatma Köşger, İl Müftü Yardımcısı Şadiye Yılmaz, İl Müftüsü Salih Sezik'in eşi İl Müftülüğü Vaizi Sümeyra Sezik, TDV KAGEM İzmir Şube görevlileri Büşra Köroğulları, TDV Kadın Kolları gönüllüleri ve yetim çocuklarla aileleri katıldı.

Programda katılımcılara hitap eden İl Müftü Yardımcısı Şadiye Yılmaz, şunları kaydetti:

"Vefa dosta ait bir sıfattır. Dost dostunu asla terk etmez. Dostluğun devamı da ancak vefaya bağlıdır. Bu bağlamda Hz. Peygamber (s.a.s.) Medine'de öncelikle muhacir-ensar kardeşliğini oluşturmuştur. Bu temelle dostluk anlayışını ve vefa şuurunu medeniyet olarak dünyaya yaymıştır. Bizler de bu medeniyeti heyecanlı ve kararlı bir şekilde insanlığa tanıtarak İslam'ın güzelliklerini çevremize gösteren bir milletiz. Hz. Peygamber'den öğrendiğimiz bu vefa duygusunu bir nebze de olsa göstermek üzere bu buluşmayı gerçekleştirdik. Değerli misafirlerimize katılımlarından dolayı kurumum adına teşekkür ediyorum."

Çocuklara yönelik çeşitli etkinliklerin de gerçekleştirildiği program sonunda çeşitli hediyeler takdim edildi.

Editör: Mehmet Çalışkan