İzmir İl Müftülüğü madde bağımlılığıyla mücadele kapsamında, gençlerin hayata temiz bir sayfa açmalarının sağlanması ve istihdam edilebilirlik kapasitelerinin arttırılması amacıyla “Maddeden Manaya” adında proje hazırladı.

Projeye, sivil toplum kuruluşları da tam destek verdi.

İzmir Müftülüğü ve sivil toplum kuruluşları işbirliğinde toplum yararına yürütülecek projeyle ilgili İzmir Valiliği ev sahipliğinde İzmir İl Müftülüğü ile Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) arasında protokol töreni düzenlendi.

Protokol çerçevesinde; bağımlıların yeniden hayata ve topluma kazandırılması, tedavi ve sosyal uyum süreçlerinde desteklenmesi ve onlara istihdam alanlarının oluşturulması amaçlanıyor.

Vali Erol Ayyıldız, İl Müftüsü Recep Şükrü Balkan ve MÜSİAD İzmir Başkanı Bilal Saygılı’nın imzaladığı protokol ile bağımlılıkla mücadele kapsamında, bağımlıların istihdam edilerek topluma yeniden kazandırılması projesi hayata geçmiş oldu.

İzmir Valiliği koordinesinde yürütülecek çalışmalarla toplumun en büyük sorunları arasında yer alan bağımlılıkla mücadele konusunda önemli adımlar atılması ve madde bağımlılarına yönelik yapılacak proje bazlı çalışmalarla toplumsal farkındalık oluşturulması hedefleniyor.

Editör: Mehmet Çalışkan