Diyanet İşleri Başkanlığınca "2021 Yılı Camiler ve Din Görevlileri Haftası" etkinlikleri kapsamında din görevlilerine yönelik düzenlenen "Hafızlık ve Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması" kapsamında İzmir birincileri belli oldu.

İl Müftülüğünde gerçekleştirilen Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması erkekler kategorsisinde Konak İlçe Müftülüğü Güzelyalı Yeni Camii İmam Hatibi Ünal Şahin, kadınlarda ise Karabağlar İlçe Müftülüğü Güven Camii Kız Kur’an Kursu Öğreticisi Kudret Köroğlu il birincisi oldu.

Hafızlık kategorisinde erkeklerde Aliağa İlçe Müftülüğü Veysel Karani Camii Müezzin Kayyımı Mustafa Güneş, kadınlarda Karabağlar İlçe Müftülüğü Şüheda Kız Kur’an Kursu Öğreticisi Meryem Akbulut Akıncı il birincisi olarak bölge finaline katılmaya hak kazandı.

Yarışmada dereceye girenler İl Müftülüğünce ödüllendirildi.

Din görevlilerini tebrik ederek ödül takdiminde bulunan İl Müftüsü Salih Sezik, “Camilerimiz bizleri manevi huzura kavuşturmanın yanında, dini ve milli değerlerimizin, aile ve vatan sevgimizin, birlik ve beraberliğimizin, paylaşma ve kardeşliğimizin nişanesi, ülkemizin bölünmez bütünlüğünün sembolüdür. Camilerimiz sosyal ve kültürel hayatımızın tam merkezindedir. Kur’an kursu öğreticisi, imam hatip ve müezzin kayyım arkadaşlarım yani din gönüllüsü kardeşlerim ise sosyal ve kültürel hayatımızın merkezi olan camilerimizin en önemli mihenk taşıdır. Bu şuurla vazifeye devam eden tüm kardeşlerimi can-ı gönülden tebrik ediyorum. Yarışmalara katılan tüm arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Bölgede ve finalde ilimizi temsil edecek kardeşlerime de başarılar diliyorum.” dedi.

Editör: Mehmet Çalışkan