Diyanet İşleri Başkanlığı kurumsal haber sitesi Diyanet Haber'e, haber akışını hızlandırmak amacıyla İzmir merkez ve ilçelerinde görevli koordinatörlere yönelik toplantı düzenledi.

İl Müftüsü Salih Sezik başkanlığındaki toplantıya İl Müftü Yardımcısı Rahmi Yiğit, Şube Müdürü Erdal Bulut, Diyanet Haber İl Koordinatörleri Eyüp Arslan ve Mustafa Kaluman ile 30 ilçenin Diyanet Haber Koordinatörü katıldı.

Haberciliğin ehemmiyetine vurgu yapan İl Müftüsü Salih Sezik, “Sizler, Diyanet camiasının imajını ve Müftülüğünüzün çalışmalarını halka yansıttığınızı ve elçilik görevi yaptığınızı unutmayın.” diye konuştu.

Diyanet İşleri Başkanlığının faaliyetleri konusunda, toplumun doğru bir şekilde bilgilendirilmesinin önemine işaret eden Sezik, "Diyanet İşleri Başkanlığımızın yürütmüş olduğu faaliyetler açısından olaya baktığımızda hem Başkanlığımızın toplumda saygınlığını koruyacak bir şekilde vatandaşın bilgilendirilmesini temin etmek hem de Başkanlığımızın yürütmüş olduğu faaliyetlerin toplumumuza en net haliyle aktarılmasını sağlamak büyük önem arz ediyor.“ dedi.

Toplantıya çevrimiçi olarak katılan Diyanet İşleri Başkanlığı Başkanlık Müşaviri ve Diyanet Haber Genel Koordinatörü Adil Elzerey ise, Diyanet Haber’in teşkilat açısından önemini ifade etti. Elzerey, il ve ilçe müftülüklerinden gelen haberler vasıtasıyla iyilik haberlerinin en uzak noktalara kadar yayıldığını dile getirdi. Yapılan faaliyetlerin haberleştirilerek, çağın gerektirdiği dijital ortamlarda paylaşılmasının son derece önemli olduğunun altını çizen Elzerey, özellikle proje odaklı çalışmaların diğer müftülüklere örneklik teşkil ettiğini söyledi.

Elzerey, Diyanet Haber il ve ilçe temsilcilerine özverili çalışmalarından ve gayretlerinden dolayı teşekkür etti.

Toplantı, Diyanet Haber İzmir İl Koordinatörü Eyüp Arslan ve Mustafa Kaluman’ın haber yazma tekniklerine dair yaptığı sunumla sona erdi.

Editör: Mehmet Çalışkan