İzmir İl Müftülüğü Gençlik Koordinatörlüğünce yürütülen "Mihrabın Genç Hatipleri" projesi kapsamında Bergama'da "Genç Hatipler Buluşması" düzenlendi.

Projeye İzmir'de görev yapan 30 yaş altı 278 din görevlisinin katılım sağladığı bildirildi.

Adı geçen proje ile görevlilerin katılımıyla sosyal, kültürel ve dini içerikli etkinlikler düzenlemek, görevlilerin birlikte iş yapma becerilerini geliştirmek, atandıkları bölgeye uyumlarına katkı sağlamak, moral ve motivasyonlarını artırmak ve Diyanet İşleri Başkanlığının yapmış olduğu gençlik faaliyetlerinin etkinliğini devam ettirmek amaçlandığı belirtildi. 

Proje kapsamında Menemen, Foça, Dikili, Kınık ve Bergama ilçelerinde görev yapan din görevlileri kahvaltı programında buluştu.

Programda genç din görevlilerine hitap eden İl Müftü Yardımcısı Oğuzhan Kadıoğlu,  "İzmir'de 30 ilçemizden 30 yaş altı genç hatiplere yönelik yapmış olduğumuz bu projede birlikte çalışma, birbirimizi tanıma, Diyanet İşleri Başkanlığımızın 'Gençliğe Değer' projesi kapsamında neler yapılabileceği konusunda istişareler etme ve tecrübe paylaşımında bulunma amacıyla bir aradayız. Bizler mihrapta çalışan görevliler ve gönüllüleriz. Görev ve sorumluluğumuzun bilincinde olmalıyız. Yeryüzünü imar ile birlikte modernizmin zihinlerini bulandırdığı gençlerin inanç, tarih ve değerleri ile bağlarını sağlamakla görevliyiz." dedi.

Bilgi, birikim ve tecrübelerini din görevlileri ile paylaşan Kadıoğlu, gençlerin görüş ve önerilerini dinledi.

Program, İl Müftülüğü Gençlik Koordinatörü Fatih Uçan'ın proje hakkında bilgi paylaşımının ardından ilahi ve ezgilerle sona erdi.

Editör: Mehmet Çalışkan