Menemen İlçe Müftülüğüne bağlı Türkelli Taş Camii Demir Erkek Yatılı Kur'an Kursu'nda hafızlık eğitimini tamamlayarak Diyanet İşleri Başkanlığınca uygulanan Hafızlık Tespit Sınavı'nda başarılı olan 23 öğrenci "Hafızlık Belgesi" aldı.

Hafızlara belgelerini takdim etmek amacıyla "Hafızlık İcazet Merasimi" düzenlendi.

Menemen Belediye Kültür Merkezi'nde düzenlenen merasim İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Programın açış konuşmasını İlçe Müftüsü Mehmet Seven yaptı.

İzmir İl Müftüsü Salih Sezik'in selamlama konuşmasının ardından kürsüye davet edilen Diyanet İşleri Başkanlığı Eğitim Hizmetleri Genel Müdürü Kadir Dinç, hafızlığın anlam ve önemine dair bir konuşma gerçekleştirdi.

23 hafızın diploma aldığı programa Eğitim Hizmetleri Genel Müdürü Dinç'in yanı sıra İl Müftüsü Salih Sezik, Manisa İl Müftüsü Mustafa Soykök, İzmir Dini Yüksek İhtisas Merkezi ve İzmir Tire Eğitim Merkezi müdürleri, Menemen Kaymakamı Fatih Yılmaz, Belediye Başkan Vekili Aydın Pehlivan, ilçe müftüleri, din görevlileri ve öğrencilerle aileleri katıldı.

Program hafızlara hafızlık belgeleriyle birlikte çeşitli hediyelerin takdim edilmesiyle sona erdi.

Kemalpaşa'da "Gençlik Buluşması"

Öte yandan Kemalpaşa İlçe Müftülüğü "Gençlik Buluşması" düzenledi.

"Gençlerin bilinçli ve sağlıklı bir şekilde, ahlak ve maneviyat sahibi bireyler olarak yetişmesi" amacıyla İlçe Müftülüğünce sürdürülen çalışmalar kapsamında Kemalpaşa Müftülüğü Gençlik Merkezi'nde her hafta farklı bir konuğun gençlerle buluşturulduğu belirtildi.

Editör: Mehmet Çalışkan