İzmir Buca’da eğitim gören 4-6 yaş Kur’an kursu öğrencileri, ülkelerinde yaşanan iç savaş nedeniyle, temel ihtiyacını karşılayamayacak duruma gelen Yemen halkı için harçlıklarını birleştirdi.

Çocuklar birleştirdikleri harçlıklarını Türkiye Diyanet Vakfı hesabına yatırarak Diyanet İşleri Başkanlığının “Yemen’e Sessiz Kalma” sloganıyla başlattığı yardım kampanyasına destek oldu.

Buca Müftülüğüne bağlı hizmet veren on beş 4-6 yaş Kur’an kursunda eğitim gören öğrenciler, öğreticilerinin rehberliğinde kendi elleriyle hazırladıkları kumbaralarında önce para biriktirdi sonra bu paraları Yemen’e ulaştırmak üzere Türkiye Diyanet Vakfının ilgili hesabına yatırdı.

Kumbara ve yardım etkinliğine katılan Buca Ali Polat, Abilefendi, Ravza, Bilal Habeşi, Nene Hatun, Zeytintepe, A. K. Geylani, Yıkık Kemer, Şirinyer Merkez, Ahmet Melahat, Mustafa Kemal, Sultan Fatih, Toki, Ensar ve Zafer 4-6 yaş Kur’an kursu öğrencileri toplam 22.535.60 TL yardımda bulundu.

Konuya ilişkin açıklamada bulunan Buca ilçe Müftüsü Kemal Demirel: “Bu anlamlı bağış kampanyasına katkı sağlayan 4-6 yaş Kur’an kursu öğrencilerimizi, öğreticilerimizi ve velilerimizi kutluyorum.  4-6 yaş Kur’an kurslarında çocukların aldığı eğitimin bu şekilde meyve verdiğini görmek, bizler için mutluluk vesilesidir.

Öğrencilerimizin gösterdiği bu güzel davranışların büyüklere örnek olmasını temenni ediyorum. Buca Müftülüğü 4-6 yaş Kur’an kurslarımızda müfredatta olan ‘Kumbara Etkinliği’nin yemen için yapılmasına vesile olan 4-6 yaş Kur’an kurslarımızda özel emeği ve gayreti olan Buca Müftülüğü Gençlik Koordinatörümüz Yücel Erdoğan’a da ayrıca teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.

Editör: Mehmet Çalışkan