“2021 Yılı Mevlid-i Nebi Haftası”, yurt içinde ve yurt dışında çok sayıda etkinlikle ihya edildi.

Diyanet İşleri Başkanlığı rehberliğinde yurt içinde il ve ilçe müftülükleri, yurt dışında ise ataşe ve müşavirlikler hafta dolayısıyla panel, konferans ve programlar organize etti.

İzmir

İzmir il ve ilçe müftülüklerince “Mevlid-i Nebi Haftası” dolayısıyla düzenlenen programlar, “Peygamberimiz ve Vefa Toplumu” temasıyla gerçekleştirildi.

Karabağlar’da “Sabah Namazı Gençlik Buluşması”

İl Müftüsü Salih Sezik, “Mevlid-i Nebi Haftası” etkinlikleri kapsamında Karabağlar İlçe Müftülüğünce düzenlenen “Sabah Namazı Gençlik Buluşması”na katıldı.

Kavaklıpınar Camii’nde gerçekleştirilen program Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Cemaatle kılınan sabah namazının ardından gençlere hitap eden İl Müftüsü Sezik, haftanın teması olan “Peygamberimiz ve Vefa Toplumu” konulu sohbet gerçekleştirdi.

Ödemiş

Ödemiş İlçe Müftülüğünce düzenlenen “Peygamberimiz ve Vefa Toplumu” konulu konferansa, Diyanet İşleri Başkanlığı Eğitim Hizmetleri Genel Müdürü Kadir Dinç konuşmacı olarak katıldı.

Ödemiş Şeker Camii’nde düzenlenen program Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı, İl Müftüsü Salih Sezik’in selamlama konuşmaları ile devam etti.

Ardından Eğitim Hizmetleri Genel Müdürü Kadir Dinç, “Peygamberimiz ve Vefa Toplumu” konulu konferans verdi.

Konferansın ardından Ödemiş İlçe Müftülüğüne bağlı Kur’an kurslarında hafızlık eğitimini tamamlayan 15 öğrenciye hafızlık belgeleri takdim edildi.

Program Manisa İl Müftüsü Mustafa Soykök’ün yaptığı dua ile tamamlandı.

Kınık

Kınık İlçe Müftülüğü, öğrencilere yönelik “Sabah Namazı Buluşması” düzenledi.

Sabah namazında öğrencilerle bir araya gelen İlçe Müftüsü Cuma Yanar, “İmam Hatip Lisesi’nde açmış olduğumuz medrese usulü Arapça programına 34 öğrenci katılıyor. Zaman zaman bu öğrencilerimizle bir araya geliyoruz. Sinema, spor ve geziler tertip ederek çocukların eğitime olan iştiyaklarını artırmayı hedefliyoruz. Mevlidi Nebi Haftası münasebetiyle Müftülüğümüzde düzenlenen kahvaltı programında öğrencilerimize Peygamber Efendimiz anlatıldı.” dedi.

Kemalpaşa

Kemalpaşa İlçe Müftülüğü ise “Kur’an Ziyafeti” programı düzenledi.

Bağyurdu Çarşı Camii’nde gerçekleştirilen programa din görevlileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

“Kur’an Ziyafeti” programlarının her hafta düzenli olarak devam edeceği bildirildi.

Editör: Mehmet Çalışkan