İzmir Müftülüğünce Buca Hacı Ahmet Susuzlu Camii’nde düzenlenen hafızlık merasimi, ünlü hafızların Kur’an ziyafetiyle başladı.

Açış konuşmasını yapan İl Müftüsü Recep Şükrü Balkan, Diyanet İşleri Başkanlığı bünyesinde İzmir’de 2018 yılında 103’ü erkek olmak üzere toplam 151 öğrencinin hafızlık belgesi almaya hak kazandığını belirtti. 

Hafızlık belgesi almaya hak kazanan öğrencileri, ailelerini, öğrencilerin yetişmesi için çaba sarf eden hocaları ve dernek yöneticilerini tebrik eden Müftü Balkan: “Hafızlık çok zor ve bir o kadar da önemlidir. Bu gençlerimiz hem Kur’an-ı Kerim’in kıyamete kadar muhafaza edilmesinde önemli bir rol üstlenecekler hem de ülkemizi dünyada temsil edecekler. İşte tüm bu eğitimler ve hizmetler siz değerli hayırsever vatandaşlarımızın bağışlarıyla gerçekleşmektedir. Bugün burada sizler bağışlarınızın meyvelerini görmektesiniz.” dedi.

Konuşmasında hafızlara da seslenen İl Müftüsü Balkan sözlerini şöyle tamamladı:

“Hafızlık meşakkatli bir yol, ancak bu yolun sonu çok aydınlık. Yalnız hafız olduktan sonra daha önemli olan bir şey var ki o da hafızlığı muhafaza etmek. Genç hafızlarımıza benim tavsiyem her gün bir cüz okumalarıdır. Bu şekilde hafızlıklarını muhafaza etmeleri mümkün olacaktır.”

“Sizler örnek olacaksınız”

Diyanet İşleri Başkanlığı Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu Başkanı Osman Şahin ise hafızlara Kur’an öğrenmenin ve öğretmenin önemi ve faziletleri hakkında nasihatlerde bulundu. 

“Hafızlığın en büyük afeti onu unutmaktır”

Hadis-i şerifte de belirtildiği üzere hafızların ümmetin en şereflileri olduğunun altını çizen Şahin: “Ancak bu hafızlarımız şimdi önlerinde büyük bir görevleri daha olduğunu bilecek. Okudukları bu Kur’an'ı asla unutmayacaklar. Çünkü hafızlığın en büyük afeti onu unutmaktır." dedi.

“Kur’an-ı Kerim anlaşılmak ve yaşanmak için gelmiştir”

Kur’an-ı Kerim’in indiriliş amacına da değinen Hafız Osman Şahin şöyle devam etti: 

“Ayrıca Kur’an-ı Kerim sadece okumak ve ezberlenmek için gelmemiştir. Kur’an-ı Kerim anlaşılmak ve yaşanmak için gelmiştir. O yüzden mutlaka Arapça öğreneceksiniz ve Kur’an'ı anlamaya çalışacaksınız ve ileride de diğer ilimleri tahsil etmek suretiyle ümmetin önderi olacaksınız. Son tavsiyemde öyle bir hayat yaşayacaksınız ki siz başkalarını örnek alarak değil Kur’an-ı Kerim'i ve sünneti örnek alarak yaşayacak ve herkese örnek olacaksınız.”

“Hafızlığın mükâfatı cennetle şereflendirilmektir”

Hafızların Kur’an-ı Kerim’i sadece dillerinde değil gönüllerinde de taşıyan kişiler olduğuna vurgu yapan İzmir Valisi Erol Ayyıldız ise hafızların yetişmesinde emeği geçenlere teşekkür ederek hafızlığın mükâfatının cennetle şereflendirilmek olduğunu söyledi.

Kapanış duası Reisü’l-kurra Vekili Mustafa Demirkan hocadan

Konuşmaların ardından hafızlık icazetlerini alan öğrenciler gruplar halinde Kur’an-ı Kerim okudu. 

Yeni hafızların Kur’an-ı Kerim tilavetinin ardından Reissü’l-kurra Vekili Mustafa Demirkan Hoca’nın yaptığı dua ile program son buldu. 

Reisü'l-kurra Vekili Kurra Hafız Mustafa Demirkan’ın teşrifleri ve ilçe müftülüklerine bağlı hafızlık kurslarının katılımıyla gerçekleşen merasime, İzmir Valisi Erol Ayyıldız,  Diyanet İşleri Başkanlığı Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu Başkanı Hafız Osman Şahin, Buca Kaymakamı Fecri Fikret Çelik, İl Müftüsü Recep Şükrü Balkan, il müftü yardımcıları, ilçe müftüleri, kamu kurum ve kuruluşlarının yöneticileri, STK temsilcileri, hafız öğrencilerin aileleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Editör: Mehmet Çalışkan