Kestanepazarı Öğrenci Yetiştirme Derneği Kur'an kurslarında hafızlığını tamamlayan 85 öğrenci için “Hafızlık İcazet Merasimi” düzenlendi.

Konak Tarihi Hisar Camii'nde Reissülkurra Vekili Ramazan Pakdil riyasetinde gerçekleşen törene İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, İzmir İl Müftüsü Salih Sezik, Ayasofya-i Kebir Camii Şerifi Uzman İmam Hatibi Kurra Hafız Ferruh Muştuer, Beştepe Millet Camii İmam Hatibi Hafız Adem Kemaneci, Kur’an-ı Kerim Güzel Okuma Yarışması Dünya İkincisi Hafız Enes Kaput, siyasiler, hafız öğrencilerin aileleri ve vatandaşlar katıldı.

Kur’an-ı Kerim’i Güzel Okuma Yarışması Türkiye ikincisi Hafız Ömer Baydar’ın Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda konuşan İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, “Bu merasim İzmir’in haklı gururudur.” dedi.

Vali Köşger, hafızların yetişmesinde emeği geçenlere teşekkür etti.

İzmir İl Müftülüğü olarak Hisar Camii’nde kısa bir süre önce Hafızlık Türkiye Finali'ni, Ödemiş’te ise hafızlık merasimi gerçekleştirdiklerini anımsatan İl Müftüsü Salih Sezik ise “Yavrularımızın her birinin alınlarından öpüyorum. Onları yetiştiren anne ve babaları ile hocalarına, Kur'an kurslarına maddi manevi katkı sağlayan hayırseverlere, dernek yönetimine ve öğrencilere çok teşekkür ediyorum. Allah Resulu buyuruyor ki ‘Eğer ki bir toplulukta Allah’ın kelamı Kur’an okunursa, oraya huzur iner, melekler kanatlarını açarlar. Allah’ın rahmeti orayı kuşatır.’ Ben bugün inanıyorum ki güzel İzmir’imizi Rabbimin rahmeti kuşatmıştır.” ifadelerine yer verdi.

Program İstanbul Haseki Abdurrahman Gürses Eğitim Merkezi emekli eğitim görevlisi Reisülkurra hafız Ramazan Pakdil tarafından yapılan duanın ardından öğrencilere hafızlık belgeleri ve çeşitli hediyelerin takdim edilmesiyle sona erdi.

Editör: Mehmet Çalışkan