İzmir İl Müftülüğü Gençlik Koordinatörlüğü tarafından "Zekat Kardeşliği" projesi başlatıldı.

"Gençler İçin İyilik Zincirinde Buluşalım" sloganıyla yürütülen proje kapsamında maddi desteğe ihtiyacı olan öğrenci ve gençlere ayni ve nakdi yardım ulaştırıldı.

Proje ile İzmir İl Müftülüğü, Hollanda Diyanet Vakfı ve Türkiye Diyanet Vakfı İzmir Şubesi iş birliği ile İzmir geneli 30 ilçede 12 yaş üstü yetim, öksüz, muhtaç, şehit yakını ve öğrenciler başta olmak üzere her ilçede 50 genç, toplamda 1500 gence yardım ulaştırılmasının hedeflendiği belirtildi.

Yardım faaliyetlerine katılan İl Müftüsü Salih Sezik, "Genç dostu bir Müftülük olarak, ihtiyaç sahibi gençlerimize maddi destekte bulunarak genç kardeşlerimizin Ramazan ayını huzurlu bir şekilde geçirmelerine yardımcı oluyoruz.” dedi.

Proje Koordinatörü olan İl Müftü Yardımcısı Oğuzhan Kadıoğlu ise "İl ve ilçe müftülükleri, Türkiye Diyanet Vakfı İzmir Şubesi ve Hollanda Diyanet Vakfı iş birliğinde mahalle, mahalle dolaşarak ihtiyaç sahibi gençlere milletimizin emanetlerini ulaştırarak hayır dualarına talip oluyoruz." ifadelerini kaydetti.

Editör: Mehmet Çalışkan