İzmir İl Müftülüğü ile Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü iş birliğinde “Bir Yetime Aile Olmak” konulu panel düzenlendi.

Bilal Saygılı Camii Konferans Salonu’nda gerçekleşen program Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı.

Programda konuşan İl Müftü Yardımcısı Şadiye Yılmaz, “Dünyanın pek çok bölgesinde olduğu gibi ülkemizde de çeşitli nedenlerle terk edilmiş, korunmaya muhtaç ve kimsesiz çocuklar, sevgi ve şefkate, sıcak, huzurlu bir aile ortamına ihtiyaç duymaktadır. Ülkemizde kendi ailelerinin yanında bakılamayan çocuklar devlet tarafından sahiplenilmekte, bakım ve gözetimleri sosyal hizmet kurumları aracılığıyla yapılmaktadır. Başkanlığımızca, kurum bakımı altındaki çocuklarımızın aile ortamında korunup kollanmasını ve ‘Din görevlilerimizin olumlu rol model’ olacağı ilkesi gereğince personelimizin koruyucu aile olmasını teşvik etmek amacıyla 30 Haziran Koruyucu Aile Günü’n de tüm yurtta ‘Bir Yetime Aile Olmak’ temalı paneller gerçekleştirilmesi hedeflenmiştir." dedi.

İl Müftü Yardımcısı Yılmaz, "Peygamberimiz (s.a.s), ‘En hayırlı ev, içinde bir yetime iyi davranılan evdir.’ Buyuruyor. Allah Resulü’nün aralarını hafifçe açtığı işaret ve orta parmaklarını göstererek ashabına seslenişi, tüm canlılığıyla gözlerimizin önünde duruyor; ‘Ben ve yetime, kol kanat geren kimse cennette böyle (yan yana) olacağız.’ Peygamber Efendimiz, gönüller anlasın, gözler canlandırsın diye dünyada bir yetimi kollayan, onun derdine ortak olup sofrasında yetimle ekmeğini paylaşanların, cennette bu şekilde kendisinin yanı başında bulunacağını anlatıyor bize. Yetim Peygamber, yetimlere sahip çıkıyor.” diye konuştu.

Ardından Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü Koruyucu Aile Hizmetleri psikologları Gözde Burakçı ve Ali Yücel, “Nasıl Koruyucu Aile Olunur?” konulu sunum yaptı.

Program "koruyucu aile" olan katılımcıların tecrübe paylaşımı ile son buldu.

Editör: Mehmet Çalışkan