Müslüman olmak istediklerini belirterek Seferihisar İlçe Müftülüğüne başvuran Fransız vatandaşı Marc Bougerol ve Jessica Falko Parales için "İhtida Merasimi" düzenlendi.

Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan merasimde İlçe Müftüsü Ahmet Kardaş, Marc ve Jessica’ya İslam dininin temel esasları ile ilgili bilgiler verdi.

Merasim Marc ve Jessica'nın Kelime-i Şehadet getirmesinin ardından yapılan dua ile tamamlandı.

Merasimde konuşan İlçe Müftüsü Kardaş, “Allah katında tek din İslam’dır. Araştırmaları sonucunda Müslüman olan Deniz ve Elmas kardeşlerimizi tebrik ediyorum. Kardeşlerimizin güzel dinimizi daha çok seveceğinden eminim. Rabbim yeni hayatlarında rızasına uygun bir hayat sürdürmeyi nasip etsin.” dedi.

Müslüman olduktan sonra Deniz ismini alan ve Müslüman olmak için İslamiyet’i uzun süre araştırdığını ifade eden Marc, “Müslüman olunca kendimi daha huzurlu ve mutlu hissediyorum. Müslümanların kendi aralarında yardımlaşmaları da beni çok etkiledi.” ifadelerine yer verdi.

Müslüman olduktan sonra Elmas ismini alan Jessica ise Müslüman olduğu için mutlu olduğunu söyledi.

Deniz ve Elmas’ı tebrik eden Müftü Kardaş, "İhtida Belgesi" ile birlikte Diyanet İşleri Başkanlığı yayınlarından İngilizce Kur’an-ı Kerim Meali ve çeşitli kitaplar hediye etti.

Editör: Mehmet Çalışkan