İzmir Müftülüğünü ziyaret eden Dokuz Eylül Üniversitesi İlahiyat Fakültesi öğrencileri ile Katip Çelebi Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi öğrencileri, İl Müftüsü Recep Şükrü Balkan ile bir araya geldiler.

İl Müftülüğü Konferans Salonu’nda gerçekleşen etkinlikte, Müftü Balkan üniversite öğrencileri ile sohbet etti, Müftülük faaliyetleri hakkında bilgi verdi.

Öğrencilere üniversite eğitimi sonrası ulaşmak istedikleri hedefleri belirleyerek bu hedefe göre eğitim hayatlarına yön vermelerini tavsiye eden Müftü Balkan, öğrencilik yıllarını çok verimli bir şekilde değerlendirerek ideallerine ulaşacak çabayı göstermeleri gerektiğini kaydetti.

Mezuniyet sonrası istihdam alanlarından birisi olan Diyanet camiasında görev yapmayı hedefleyen öğrencilerin beklentilerini de dinleyen Balkan, “Kendini iyi hazırlayan, yararlı hizmetler üreten kişiler mutlaka bir yerde istihdam edilir. Bilgi dağarcığınızı iyi doldurunuz. Eksiklik duyduğunuz alanların farkına varıp o açığı nasıl kapatırım diye bir arayış içerisinde olunuz.” dedi.

Ziyarete gelen üniversite öğrencilerine İl Müftülüğünce Diyanet İşleri Başkanlığı yayınları hediye edildi.

Editör: Mehmet Çalışkan