İzmir İl Müftülüğü tarafından “Bağımlılıkla Mücadele” kapsamında En İyi Narkotik Polis Anne” ve “Ailemi Seviyorum, Mutluluğu Seçiyorum” semineri düzenlendi.

İl Müftülüğü Konferans Salonu'nda düzenlenen seminerin açılışında konuşan İl Müftüsü Salih Sezik, “Biz inancımızdan kaynaklanan bu gerçeği de değerlendirerek kötü alışkanlıklardan insanlarımızı kurtarmaya, gençlerimizi korumaya gayret edeceğiz. Bu mücadelede bizlere öncelikle birer anne baba olarak sonrada birer din gönüllüsü olarak çok büyük görev düşüyor.” dedi.

- "İl Müftüsü olarak 7/24 göreve hazırım"

Gençleri yalnız bırakmayacaklarının altını çizen Müftü Sezik, “İl Müftüsü olarak 7 /24 göreve hazırım. Yeter ki yarınlarımızın teminatı olan gençlerimizi bağımlı olmaktan koruyalım,  bizler bu mücadelede de milletimizin ve evlatlarımızın yanında yer alacak ve bu mücadeleyi sonuna kadar yürüteceğiz.” ifadelerini kaydetti.

Denetimli Serbestlik Müdürü Orhan Kaykaç ise, bağımlılıkla mücadelede Denetimli Serbestlik Kurumu ve “Samba” programı hakkında bilgiler verdi.

Polisin yalnızca suçluyu yakalamak için değil gençleri uyuşturucudan korumak için de mücadele ettiğini vurgulayan Narkotik Suçlarla Mücadele Şubesi Eğitmeni Bircan Birkan da "En İyi Narkotik Polisi Anne Projesini"  tanıtarak çocukların ve gençlerin uyuşturucu kullanmasının önüne geçmek için anne duyarlılığından faydalanmayı amaçladıklarını belirtti.

Seminerde İl Müftü Yardımcısı Kamil Kırkız, İl Vaizi Dr. Serpil Başaran ve Bağımlılıkla Mücadele İl Koordinatörü Fatih Uçan da birer sunum gerçekleştirdi.

Editör: Mehmet Çalışkan