Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından her yıl Türkiye geneli Kur'an kursları arası düzenlenen Hafızlık Yarışması’nın Türkiye finali yapıldı.

Koronavirüs tedbirleri kapsamında çevrimiçi gerçekleştirilen Türkiye finalinde, bölgelerinde birinci olan hafızlar Türkiye birinciliği için ter döktü.

Komisyon üyelerinin değerlendirmesi sonucunda, kızlar kategorisinde yarışmaya Ege Bölge birincisi olarak katılan Karabağlar Şüheda Kız Kur’an Kursu öğrencisi Reyhan Sude Karakaya Türkiye birincisi oldu.

Türkiye birincisi Hafız Reyhan Sude Karakaya’yı tebrik eden İl Müftü Vekili Metin Akbaş ,’’Özellikle Kur’an Kursu-Okul işbirliğine dayalı Hafızlık Projesinden böyle bir başarı hikayesi çıkmış olması ve öğrencimizin ilimize böylesine ayrıcalıklı bir Türkiye birinciliği getirmesi büyük bir gurur ve sevinç vesilesidir. Ayrıca il ve bölge olarak bu ulvi heyecanı yaşamamıza sebep olan öğrencimizin hocası Fatma Yeşil’i ve kurs yöneticilerini tebrik ederim.’’ dedi.

Reyhan Sude Karakaya’nın ailesini de tebrik edip sevinçlerine ortak olan İl Müftü Vekili Metin Akbaş, Hafız Karakaya’ya hediye takdiminde bulundu.

Editör: Mehmet Çalışkan