Karabağlar İlçe Müftülüğü, Karabağlar Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü iş birliğinde hafızlık eğitimi alan öğrencilere yönelik robotik kodlama, ahşap, bilgisayar, ebru, el sanatları, akıl oyunları ve gastronomi atölye çalışmaları düzenliyor.

Kestanepazarı Hatay Kur’an Kursu’nda hayata geçirilen atölye çalışmaları ile hafızlık eğitimi alan öğrenciler, hem Kur’an’ı Kerim öğrenerek hafızlık yapıyor hem de ilgi alanlarına yönelik atölye çalışmalarına katılarak geleceğe hazırlanıyor.

Öğrencileri çok yönlü olarak yetiştirmeye çalıştıklarını belirten Kestanepazarı Hatay Kur’an Kursu Yurt Yöneticisi Halil Taşcı, “Bizler burada hafızlıkta yüzde yüz başarı geleneğiyle eğitimlerimize devam ederken, bu minik yavrularımızı geleceğe hazırlamak da en tabii sorumluluğumuz. Ümmetin emaneti olan yavrularımızı sosyal hayata hazırlamak için kişisel ve kültürel gelişimlerini sağlamak amacıyla tamamen uzman eğitimcilerin başında olduğu bu atölyelerden öğrencilerimizin faydalanmasını sağlıyoruz.” dedi.

Öğrencilerin ilgi alanlarına göre atölye çalışmalarına katıldığını aktaran Taşcı, “Atölyeler sayesinde zihinsel olarak dinlenen öğrenciler gerek hafızlık, gerek Kur’an-ı Kerim ve gerekse akademik derslerde de başarılarını artırmaktadır. Bu vesileyle çalışmalarda emeği geçenlere ve desteklerinden dolayı İl Müftümüz Salih Sezik’e teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.

Editör: Mehmet Çalışkan