''Vakit Türkiye İçin İyilik Vakti'' sloganıyla koronavirüsün neden olduğu yaraları sarmaya çalışan Beydağ İlçe Müftülüğü din görevlileri, hayırseverlerin desteği ile hazırladıkları iftarlıkları, Diyanet Gençlik Koordinatörlüğü iş birliğinde ihtiyaç sahibi aileler başta olmak üzere sağlık ve emniyet çalışanlarına ikram ediyor. 

Koronavirüs tedbirlerine riayet edilerek hazırlanan iftarlıklar, İlçe Gençlik Koordinatörlüğü ekiplerince dağıtılırken, sokağa çıkmaları sınırlandırılan yaşlı ve hasta vatandaşların evlerine ise iftarlıkları Vefa Sosyal Destek Grubu'nda yer alan din görevlileri ulaştırıyor.

Salgınla mücadelede en ön safta yer alan ve görev başında oruçlarını açan sağlık ve emniyet personelini unutmayan Diyanet Gençlik ekipleri, görevi başındaki sağlık çalışanlarını ve emniyet güçlerini ziyaret ederek iftarlık ikramında bulunuyor.

İlçe Müftüsü Halis Benli, Ramazan ayı münasebetiyle İlçe Gençlik Koordinatörlüğü öncülüğünde iftarlık ikramına başlandığını belirterek şunları kaydetti:

"İlçe Gençlik Koordinatörlüğümüzce başlatılan hayır çalışması, büyük beğeni ve memnuniyetle karşılandı. Şu sıkıntılı süreçte İlçemizde kimi kimsesi olmayan, koronavirüs sebebiyle alışverişe ve pazara çıkamayan yaşlı ve kimsesizlere, halkın sağlığı için büyük bir özveriyle gece gündüz demeden çalışan sağlık çalışanlarımıza ve emniyet görevlilerimize iftarlık hazırlayıp ulaştıran Gençlik Koordinatörlüğü ekiplerimize ve iftarlık erzakları bağışlayan hayır sahibi esnaf kardeşlerime teşekkür ediyorum. Bu hayırlı adımı Yüce Rabbim makbul eylesin."

İlçe Müftülüğünün tüm din görevlileriyle koronavirüs salgını sürecinde vatandaşları bir an olsun yalnız bırakmadığını belirten Benli, Vefa Sosyal Destek Grubu çalışmaları kapsamında sokağa çıkmaları sınırlandırılan vatandaşların tüm ihtiyaçlarının da din görevlilerince karşılandığını dile getirdi.

Editör: Mehmet Çalışkan