Konak Müftülüğü “Diyanet Gençlik Çalışmaları Merkezi” dualarla açıldı.

Gençlik Merkezi açılışı için düzenlenen program, Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı, Konak İlçe Müftüsü Hasan Hayri Yaşar’ın açış konuşması ile devam etti.

Gençlik Merkezi hakkında bilgiler veren Müftü Yaşar, “Diyanet Gençlik Çalışmaları Merkezi’nin yapımına Ekim 2018’de başlanmış olup Şubat 2019’da tamamen mahalli imkânlarla tamamlanmıştır. Gençlik Merkezi 500 metre kare alan üzerine inşa edilmiş olup içerisinde okuma odası, kütüphane, 3 derslik, bir adet 4-6 yaş Kur'an kursu, masa tenisi, bilardo masası, yürüme bantları, spor aletleri, langırt masası, küçük bir konferans salonu, mutfak, 70-80 kişilik bir yemekhanesi ve bir yönetici odası bulunuyor.”

Açılış konuşmasının ardından söz alan Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Ramazan Muslu ise şunları kaydetti:

“Diyanet İşleri Başkanlığı olarak gençliğe yönelik çalışmalarımız, halkımız tarafından büyük kabul görmektedir.

Gençlik merkezlerinin tüm il ve ilçelerimizde açılması yönünde Başkanlığımız çalışmalarını yoğun bir şekilde sürdürmektedir.

Gençlerimiz ne zaman farklı bir ortama, ne zaman manevi bir ortama girmek isterlerse gençlik merkezlerimiz, gençlik koordinatörlerimiz ve din görevlilerimiz, gençlerimizin hizmetinde olacaktır.”

Açılış programına Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Ramazan Muslu’nun yanı sıra İzmir Dini Yüksek İhtisas Merkezi Müdürü Ahmet Şamil Ok, Konak İlçe Müftüsü Hasan Hayri Yaşar, komşu ilçe müftüleri, daire personeli, din görevlileri ve vatandaşlar katıldı.

Editör: Mehmet Çalışkan