Bergama İlçe Müftülüğü, din istismarına karşı toplumsal farkındalığı arttırmak amacıyla "Din İstismarı İle Mücadelede Sahih Dini Bilginin Önemi" konulu konferans düzenledi.

Bergama Belediyesi Kültür Merkezi Salonu’nda düzenlenen konferansa Manisa İl Müftüsü Mustafa Soykök konuşmacı olarak katıldı.

Kur’an-ı Kerim tilavatiyle başlayan programda konuşan Soykök, 15 Temmuzu anımsatarak “15 Temmuz hain darbe girişiminin, bu topraklarda yüce dinimiz İslam’ın en doğru şekilde bilinmesinin oldukça hayati bir mesele haline geldiğini bizlere gösterdi. Zira doğru olarak karşılanmayan her ihtiyaç istismara açıktır. İslam’ın hakikatleri konusundaki cehalet ve yanlış bilgi, pek çok bireysel ve toplumsal sorunlara neden olmaktadır.” dedi. 

Soykök, “Diyanet İşleri Başkanlığımız, yanlış bilgilerle dini kavram ve değerler üzerinden toplumumuzu ayrıştırma ve aldatmaya yönelik bütün söylem ve faaliyetlere karşı, üzerine düşen sorumlulukları yapmakta sahih dini bilgi ve doğru bir yöntemle milletimizin manevi hayatına rehberlik etmeye devam edecektir.” ifadelerini kaydetti.

Programa Bergama Kaymakamı Mahmut Kaşıkçı, Belediye Başkanı Hakan Koştu, İzmir İl Müftü Vekili Rahmi Yiğit, Bergama İlçe Müftüsü Mehmet Cesur ile daire amirleri, din görevlileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Editör: Mehmet Çalışkan