Beyoğlu Müftülüğünce düzenlenen din görevlileri buluşmasına İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Hasan Kamil Yılmaz, Beyoğlu Müftüsü Aydın Yığman ve din görevlileri katıldı.

Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programın açış ve selamlama konuşmasını Beyoğlu Müftüsü Aydın Yığman yaptı. 

Daha sonra söz alan İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Hasan Kamil Yılmaz şunları kaydetti:

“Peygamberlerin vasıflarından biri sadakat ve sıdktır. Sıdkın din hadimlerindeki karşılığı hem ibadette hem ahlakta tezkiye hassasiyetidir. İbadet ve ahlakta tezkiyenin sonucu insanın sadakat sahibi olmasıdır.  Sıdk ve sadakat, sözde, niyette, amelde ve azimde dürüstlüktür. Sıdk, söz, öz ve davranış uygunluğundaki hassasiyet demektir. Din gönüllüsü, örnekliğini unutmadan yaptığı her iş ve söylediği her sözün, muhataplarının şahsiyet yapılarına koyduğu tuğla mesabesinde olduğunu bilir. Niyetinde, amelinde, ilişkilerinde sıdk üzere olur. Sıdk ve sadakat Allah’ın övdüğü sıfatlardandır.”

Sıdk ve sadakatin ilim, iman ve amelin buluşmasıyla ortaya çıktığını vurgulayan Prof. Dr. Yılmaz, sözlerini şöyle tamamladı:

“Sıdk, ilim, iman ve amel üçlüsünün buluşmasından ortaya çıkıyor. İlim, iman ve amel buluştuğunda orada bir sadakat, doğruluk ve güzellik ortaya çıkar. Buna irfan diyoruz. Allah Teâlâ, Allah’a çağıran insanların amel-i salihle maruf ve meşhur olmalarını istiyor. 

Sözün gücü etkisini sözün sahibinin sadakatinden, toplumdaki karşılığından ve imanla amelin buluşmasından almaktadır. Kusursuz talebe yetiştirmek için kusursuz hoca olmak gerekir. Tamircinin ustalığı tamir ettiği eşyada zahir olur. İyi bir hocaefendinin de müessirliği yetiştirdiği talebelerde, onlara verdiği ruhta ve onlara telkin ettiği duygularda ortaya çıkar. Cemaat ve talebelerimizdeki güzellikler de, kusur da bizim eserimizdir.”


 

Editör: Mehmet Çalışkan