Fatih Müftülüğü Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıya İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Hasan Kamil Yılmaz, İstanbul Müftü Yardımcısı Ömer Erden, Fatih Müftüsü Vehap Kapıcıoğlu, Diyanet İşleri Başkanlığınca gerçekleştirilen hac organizasyonunda görevlendirilen kafile başkanları, din görevlileri ile kadın irşad görevlileri katıldı. Toplantıda hacda görev alacak personelin birbirleriyle tanışması amaçlanırken, hac sırasında dikkat edilmesi gerekenlere dair bilgilendirme yapıldı.

Toplantıda konuşan İstanbul Müftüsü Yılmaz, “Kalbî yoğunluğu en yüksek seviyede hissettiren ibâdet hacdır. Çünkü mekânların en ulvisinde, zamanların en değerlisinde, insanların en güzeli Allah Rasûlü ve onun sevdalılarının buluştuğu ortamda yapılmaktadır. Elbette böyle bir ortam kalpleri yeniden inşâ eden ortamdır. Allah yolculuğunuzu mübarek eylesin” dedi.

Hac organizasyonunda görev alacak personele tavsiyelerde bulunan Yılmaz, “Kafile rehberi, din görevlisi ve irşad görevlisi olarak hacca gidecek kardeşlerimizin her birisi gönül dünyası zenginleşmiş olarak dönmek üzere adanmış olmalıdır. Bu duygularla yola çıkarsanız hem çok rahat vazife yaparsınız, hem de hakikaten büyük bir müktesebatla geri dönersiniz. Bunu bir resmi görev gibi görmeyin. Bu sizin seçilerek görevlendirildiğiniz, yönlendirildiğiniz manevi ve anlamlı bir görevdir. Siz onun hakkını verdiğiniz zaman hem kendiniz kazanırsınız, hem de cemaatinize çok önemli şeyler kazandırırsınız” diye konuştu.

Editör: Mehmet Çalışkan