İstanbul Müftülüğü ile Arnavutköy Müftülüğü iş birliğinde organize edilen sabah namazı buluşmasında, Kur'an-ı Kerim okundu, tesbihat yapıldı ve dualar edildi.

Sabah namazını gençlerle birlikte kılan İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Hasan Kamil Yılmaz, namazın ardından gençlerle sohbet etti.

Prof. Dr. Yılmaz, gençlere hitaben yaptığı konuşmasında: “Ömrün en kıymetli kısmı gençliktir dönemidir. Gençlik dönemi bedenin dinç, zekânın kuvvetli, heyecanın en yüksek olduğu bir dönemdir. Hayat, gençlik dönemlerindeki hedeflerimize göre şekillenir.” dedi.

Yılmaz şöyle devam etti:

“Biz gençlerle beraber olmayı, onlarla bu mekânı, bu meclisi paylaşmayı önemsiyor, onlarla bir araya gelmeye özen gösteriyoruz. Allah Teâlâ onları var etsin ve bu yolculuğumuzu daim etsin. Çünkü gençlere manevi emanetimizin en güzel aktarılacağı ortam camidir. Buradaki duygudaşlık onlara intikal edecek, onlardan da inşallah kıyamete kadar bu güzellikler daim olacaktır. Duamız ve niyazımız budur.”

Sabah namazı buluşmalarına katılan gençlerin, gelecekte ülkeyi yöneteceğini belirten Prof. Dr. Yılmaz: “Gençlerin sabah namazında buluşması, onların ufuklarının ileriye yönelmesidir. Bugün bu sabah namazı buluşmalarına gelen gençlerimiz, yarının ülkeyi yöneten insanları, cumhurbaşkanları, başbakanları, milletvekilleri, valileri, belediye başkanları olacaklar ve inşallah bu güzellikleri emanet olarak alıp ebediyete taşıyacaklardır. O yüzden bu mirasın intikali çok önemli.” ifadelerini kullandı. 

İslam dünyasının savrulduğu bir dönemde Türkiye’ye çok önemli hizmetler düştüğünü dile getiren Yılmaz, konuşmasını şu sözlerle tamamladı:

“Yaşadığımız coğrafya zor bir dönemden geçiyor. İslam ülkelerinin savrulduğu bir dönemdeyiz. İslam ülkelerinin en güzel yerlerinin, Bağdat’ın, Şam’ın tahrip olduğu, Yemen’in sıkıntı yaşadığı bir dönemdeyiz. Bu dönemde Türkiye ve Türkiye’deki gençlere çok önemli hizmetler düşüyor. Bunların farkında olmamız gerekiyor. Bu da inanmış ve âlim insanların mevcudiyetiyle olacak bir şeydir. O yüzden gençlerimizin gönüllerine ve zihinlerine şimdiden âlim olmayı, ülkeyi yönetmeyi ya da ülkeyi yönetecek insanlara rehberlik etmeyi yerleştirmemiz gerekiyor. Medeniyet kurduğumuz dönemlerde çöküşümüzün temel sebebi, âlim insanlarımızın azalması, bitmesidir. Âlimlerimizi çoğaltırsak inşallah yeniden ayağa kalkma şansımız daha çok olacaktır. Âlimlerin bulunduğu ülkelerde de uleması da, ümerası da aynı istikamete doğru yürüyecek ve ülkemiz daha aydınlık günlere doğru koşacaktır. Çünkü İslam coğrafyası bizden bunu bekliyor. İslam coğrafyasındaki savrulmuşluk ancak Türkiye’nin omuz vermesi, insanlarımızın şaha kalkmasıyla bitecek durumdadır. Elhamdülillah iyi durumdayız ama daha iyi olmamız gerekiyor. Bugün inşallah o günlere doğru ilerliyoruz. Daha iyi olması için hep birlikte Cenab-ı Hakk’a dua ediyoruz.”

Sabah namazı buluşmasının ardından gençlere çorba ikram edildi.

Programa İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Hasan Kamil Yılmaz, il müftü yardımcıları, Arnavutköy Belediye Başkanı Haşim Baltacı, Arnavutköy İlçe Müftüsü Abdülkadir Boşal, din görevlileri, gençler ve vatandaşlar katıldı.

Editör: Mehmet Çalışkan