Diyanet İşleri Başkanlığınca bu yıl 90 bini aşkın cami ile uygun mekanlarda düzenlenecek olan yaz Kur'an kurslarında eğitim başladı.

Kur'an-ı Kerim ile İslam inanç esasları, ibadet, ahlak ve Hz. Muhammed'in (s.a.s.) hayatı (siyer) gibi derslerin işleneceği yaz Kur'an kursları, Diyanet İşleri Başkanlığının yaygın din eğitimi programları kapsamında ülke genelinde başladı.

Halkın büyük çoğunluğunun temel dini bilgilleri ilk almaya başladığı yaz Kur'an kurslarına her yıl milyonlarca çocuk ve genç kayıt oluyor.

Çorum-İskilip

İskilip İlçe Müftülüğü tarafından cami ve Kur’an kurslarında “2022 Yılı Yaz Kur’an Kursları” açıldı.

Yaz Kur’an kurslarına yoğun ilgili olduğunu belirten İlçe Müftüsü Vahit Demiral, “27 Haziran itibariyle yavrularımız camilerimizi ve Kur'an kurslarımızı doldurdu. Gençlerin ve çocukların Kur’an-ı Kerim ve Dini Bilgiler öğrendiği yaz Kur’an Kurslarımız bu yıl 26 Ağustos’a kadar yüz yüze eğitim şeklinde devam edecek. Geçen yıllara göre Yaz Kur’an Kurslarımıza daha yoğun bir şekilde ilgi gösteren gençler ve çocuklar hem eğleniyor hem öğreniyor. Bin 500'e yakın öğrencimizin kayıt yaptırdığı yaz kurslarımızda Diyanet İşleri Başkanlığımız tarafından hediye olarak gönderilen kitaplar okunuyor. Hocalarımızın yaptığı etkinliklere katılan öğrencilerimiz için müftülüğümüz de çeşitli etkinlikler planlıyor.” dedi.

Siirt

Siirt il ve ilçe müftülüklerine bağlı tüm cami ve Kur’an kurslarında Yaz Kur’an Kursları eğitime başladı.

Ensar Camii’nde eğitime devam eden öğrencilerden arasında gün içerisinde başarılı olanlara çeşitli hediyeler veriliyor.

Ensar Camii İmam Hatibi Mehmet Ramazan Toprak, çğrencilerin öğrenme azmini artırmak için günün başarılı öğrencilerini çeşitli hediyeler ile ödüllendirdiklerini ifade etti.

Editör: Mehmet Çalışkan