Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla Arnavutköy Yassıören Darülaceze Sosyal Hizmet Şehri temeli dualarla atıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan temel atma töreninde yaptığı konuşmada “İnanç, köken, ırk, cinsiyet, yaş dahil hiçbir ayırım gözetmeden tüm acezeyi yani tüm düşkünleri kucaklayan bu müessese medeniyetimizin ve milletimizin insana bakışının en güzel örneklerinden biridir.” dedi.

Yatay mimari ile inşa edilecek projenin yatağa bağlı hastalar ve koruma altındaki çocuklardan oluşan 1000’e yakın insana hizmet vereceğini vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Rehabilitasyon ünitesinden, Cami, Kilise ve Havra’nın da yer aldığı ibadethanelerine kadar tüm birimleri ile bu proje Darülaceze’nin kuruluş amacına ve tarihine yakışır bir eser olacaktır.” dedi.

İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Safi Arpaguş temel atma töreninde dua etti. Müftü Arpaguş duasında “Ey kimsesizlerin kimsesi olan Allah'ım! 'Kimsesiz kimse olmaz, kimsenin olur kimsesi, kimsesiz kaldım medet ey Kimsesizler Kimsesi' diyen kim varsa onlara kimse olmayı, senin rıza-yı ilahiyyeni onlara kimse olmakta bulmayı bizlere nasib ve müyesser eyle. Gençlerimizi, yaşlılarımızı imanımızın ve medeniyetimizin rahmet, şefkat ve merhameti ile sarmada, kucaklamada bizleri muvaffak eyle. Hayır dualarla temelini attığımız bu hizmetleri hayırla tamamlayarak hizmete açmayı, insanımızın ve milletimizin hizmetine sunmayı, açılışında da tekrar bir arada bulunmayı bizlere bahş eyle!” niyazında bulundu.

İlk harcın temele dökülmesiyle tören sona erdi.

Editör: Mehmet Çalışkan