Fatih İlçe Müftülüğüne bağlı Köprülü Mehmet Paşa Camii Müezzin Kayyımı Recep Kartal, İstanbul'daki yoğun yağmur yağışında mahsur kalan turist çifte evinin kapısını açtı.

Müezzin Kartal'ın evine misafir olan ve misafirperverliğinden duydukları memnuniyeti ifade eden turist çift şunları söyledi:

"Buraya Brunei`nin Başkenti Bandar Seri Begavan'dan geliyoruz. Kendim Hristiyanım, eşim ise Budist ve ülkemizde müzede memurluk yapıyoruz. Gösterilen ilgiden, misafirperverlikten ve Müslümanlar ile İslam'ın hoşgörüsünden çok memnun kaldık. Daha sonra yanımıza bir kaç arkadaşımızı da alarak geleceğiz ve birlikte Müslüman olacağız."

Yağmurda mahsur kalan turist çifte evinin kapılarını açan Müezzin Kayyım Kartal ise; "Müslümanlar hoşgörü sahibidir, merhametlidir. Muhtaç durumda olanlara ve darda kalanlara her zaman yardım elini uzatır. Biz de bir Müslüman olarak üzerimize düşeni yaptık ve lojmanımızın önünde yağmura yakalanan turistleri eve davet ederek misafirperverliğimizi göstermeye gayret ettik." dedi.  

Turist çift, ikramının ardından yağışın hafiflemesi ile tekrar geleceklerini ifade ederek evden ayrıldı.

Editör: Mehmet Çalışkan