Üsküdar İlçe Müftülüğüne bağlı Ferah Mahallesi Merkez Camii’nde Ramazan ayı münasebetiyle gençlere yönelik mukabele programı düzenlendi.

Ramazan ayı boyunca düzenlenen mukabele programında Üsküdar İlçe Müftülüğüne bağlı Kur’an kurslarında eğitim gören hafızlar tarafından mukabele okundu.

Genç hafızların okuduğu mukabele programına yoğun ilgi gösteren gençler, Üsküdar İlçe Müftülüğü tarafından ödüllendirildi.

Mukabele programında gençlerle bir araya gelen Üsküdar İlçe Müftülüğü Şube Müdürü Abdulkadir Ekşi, gençlere hediye takdiminde bulundu.

Gençlerin mukabele programına olan ilgisinden duyduğu memnuniyeti ifade eden Ekşi, mukabeleyi okuyan ve katılan öğrencilerle hocalarını ve ailelerini tebrik ederek başarılarının devamını diledi.

-  Mukabeleye çevrimiçi devam edeceğiz

Ferah Mahallesi Merkez Cami İmam Hatibi Yusuf Belge ise; “Kur’ân’ın ezberlenme gerekçelerinden biri, ibadetlerin merkezi noktası olmasıdır. Çünkü yükümlü olduğumuz özellikle namaz ibadetlerimizi yerine getirebilmemiz için Kuran-ı Kerimi en güzel şekilde okumamız gerekmektedir. Bunun en kolay çözümü hafızlıktır. Hafızlık daha birçok yönüyle hayatımızda önem taşımaktadır. Bu nedenlerden dolayı gençlerimizi hafızlığa teşvik etmek için bu projeyi başlattık. Gençlerimize hafızlarımız mukabele okudular. Tabi genç hafızlarımızda okudukları bu mukabelelerle hafızlıklarının değerini bir kat daha fazla idrak ettiler. Projemize katılan genç öğrencilerimiz üzerinde güzel sesli hafızlarımızın Kuran-ı Kerim tilavetleri çok etkili oldu. Mukabeleyi dinleyen gençlerimizin ‘Bizlerde onlar gibi hafız olacağız’ cümlelerini duymamıza vesile oldu. Hamdolsun çok mutlu olduk. Pandemi sürecinde Ramazan Ayı ve Bayram günlerini kapsayan sokağa çıkma kısıtlaması kapsamında mukabeleye çevrimiçi devam edeceğiz.” dedi. 

Editör: Mehmet Çalışkan