İstanbul Müftülüğü, Diyanet İşleri Başkanlığı yayınları başta olmak üzere Din ve Hayat dergisi ile farklı eserleri Sesli Kütüphane Stüdyosu'nda seslendirecek personele yönelik "Seslendirme Kursu" açtı.

TRT İstanbul Müdürlüğü iş birliğinde açılan kursa toplamda 230 personel başvurdu.

Komisyon üyelerinin değerlendirmeleri sonucunda 32 görevli kursa katılmaya hak kazandı.

"Yerinde sayan bir hatibin bir şeyler vermesi mümkün değildir"

İstanbul Müftülüğü Nuruosmaniye ek hizmet binasında açılan kursun ilk dersinde TRT ailesine ve eğitim veren spiker Mehmet Çelikyay'a teşekkür eden İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Mehmet Emin Maşalı, "Burada sunulacak katkı, sadece ve sadece sesli kütüphane oluşturma noktasındaki katkının ötesinde hak ve hakikati topluma ulaştırma bağlamında güzel ve fasih bir telaffuzu yakalamak açısından önem arz ediyor. Toplum kültürel anlamda bir gelişim içerisinde ve eğer biz kurum olarak buna eşlik edemezsek anlattıklarımız toplumda kabul görmeyecektir. Yerinde sayan bir hatibin, kendini sürekli geliştiren muhatap kitlesine bir şeyler vermesi asla mümkün değildir. Bu gelişmemiz hem muhteva ve içerik açısından olacak hem de bu muhtevanın sunumu bakımından olacak." dedi.

Müftülük personeline seslendirme kursu veren TRT Spikeri Mehmet Çelikyay, İstanbul Müftüsü Maşalı'ya "Diksiyon, Beden Dili ve Hitabet" adlı kitabını hediye etti.

Editör: Mehmet Çalışkan