Sultangazi İlçe Müftülüğü Aile ve Dini Rehberlik Bürosu (ADRB) ile Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) Sultangazi Kadın Kolları iş birliğinde "15-21 Mayıs Aile Haftası" etkinlikleri kapsamında "Değişen Dünyada Kadın Olmak" konulu panel düzenlendi.

Sultangazi Cumhuriyet İlkokulu Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen panelin açılışında konuşan İlçe Müftülüğü ADRB Koordinatörü Vaiz Pakize Yetimova, "Kadının onurunu ve toplumsal konumunu hedef alan, onu cinsiyeti üzerinden ayrımcılığa tabi tutan her türlü düşünce ve davranış İslam'a aykırıdır. Batıl inanışların ve yerleşik kültürün etkisiyle ilahi öğretiye ters olarak 'öteki' kabul edilen kadın, İslam nazarında bizzat vahye muhatap olmuştur. Kadının gelişmesi için birçok alanda faaliyet yürüten Diyanet İşleri Başkanlığımız, toplumun bilinçlenmesine yönelik çalışmaları da desteklemektedir. Programın tekrarlarını mahalle bazlı olarak yapmaya devam edeceğiz. Panele iştirakleriyle destek veren kurumlara teşekkür ediyorum." dedi.

Uzman Vaiz Ayşenur Özkan Çayır'ın moderatörlüğünde devam eden panelde konuşan Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü personeli Sosyolog Emine Fidan Emre, toplumda oluşan kalıplaşmış yargı ve algıların, kadın ve erkek kimliğine olan etkisinden bahsetti.

İlçe Vaizi Saime Şener ise "İslam'ın temel prensibi cinsiyeti değil insaniyeti öne çıkarmaktır." dedi.

İlçe Sağlık Müdürlüğünden Psikolog Esra Şimşek, "Modern toplum kadının bedenine yöneliyor, bunun sonucu olarak da kadına güzellik dayatması yapılıyor." değerlendirmesinde bulundu.

Program sonunda İl Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şubesinden polis memuru Sakine Kamacı, "En İyi Narkotik Polis Anne" projesine dair bilgi verdi.
 

Editör: Mehmet Çalışkan