Sultanbeyli İlçe Müftülüğü, her türlü bağımlılığa karşı din görevlerinin kendilerini yetiştirmesi ve topluma rehberlik etmesi için çevrimiçi seminer düzenledi.

Yeşilay Sultanbeyli Şubesi desteği ile gerçekleştirilen seminerde konuşan İlçe Müftüsü Hasan Erdoğan, kurum olarak bağımlılıkla mücadelenin önemli görevlerinden olduğunu ifade etti.

İyiliği emretmek gibi kötülükten sakındırmanın da dini bir vecibe olduğunu vurgulayan Müftü Erdoğan, din görevlilerine yönelik şöyle konuştu:

“Bu konuda insanları bilhassa gençlerimizi uyaralım. Varsa şüpheli bağımlı insanlarımızı bu hastalıktan kurtarmak için imkan dâhilinde her türlü maddi ve manevi desteğimizi sağlayalım. Bağımlılık yapan ve sağlığa zarar veren maddeleri kullanmak dinen yasak olduğu gibi toplumsal olarak da birçok zararı vardır. Bu noktada başta Yeşilay olmak üzere tüm kurumlarla birlikte çalışmaya ve her zaman bu konuda gerekli katkıyı sağlamaya çalışacağız.”

Konuşmaların ardından Bağımlılıkla Mücadele Koordinatörü Mehmet Akbaş moderatörlüğünde, Uzman Psikolog Danışman Osman Söner tarafından "Bağımlılıkla Mücadele ve Madde Bağımlılığı" konulu sunum yapıldı.

Editör: Mehmet Çalışkan