Kadıköy Müftülüğü Gençlik Koordinatörlüğü, "Sosyal Hizmetler Atölyesi" adı ile açtığı atölyede bir taraftan kimsesiz çocuklar için örme bebekler hazırlarken diğer yandan atölyeye devam eden öğrencilere; İslam'da yetimin önemi, dezavantajlı gruplara farkındalık ve manevi anlamda yardımlaşma eğitimleri verdi.

Kadıköy Müftülüğü Gençlik Koordinatörlüğünce yürütülen gençlik çalışmaları kapsamında, 2018-2019 eğitim öğretim yılı boyunca Türkiye Diyanet Vakfı Kadıköy Şubesi Naime Anne Kız Konukevi’nde, kurumun manevi rehber hocası eşliğinde "Sosyal Hizmetler Atölyesi" temalı "Örme Bebek" atölyesi kuruldu.

Dönem boyunca atölyeye devam eden öğrenciler, 02-06 yaş arası çocuklar için oyuncak bebekler ördü, atölye çalışması dâhilinde  "İslam'da Yetimin Önemi” konusu üzerinde duruldu.

Dönem sonunda, yapılan oyuncaklar, ilçede bulunan Semiha Şakir Çocuk Evleri Sitesi'ne atölyeye katılan bir grup öğrenci ve manevi rehber hoca tarafından götürülerek çocuklara hediye edildi.

Atölye çalışmaları kapsamında; kişisel anlamda el sanatları ile rehabilite, sosyal anlamda toplumda dezavantajlı gruplara farkındalık ve manevi anlamda yardımlaşma konuları işlendi.

Kadıköy Müftülüğü Gençlik Koordinatörlüğü "Sosyal Hizmetler Atölyesi", dönem içerisinde farklı dezavantajlı gruplara yönelik çalışmalarda bulundu, özellikle üniversite öğrencileri atölye çalışmalarına yoğun ilgi gösterdi.

Editör: Mehmet Çalışkan