Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programın açış ve selamlama konuşmasını Sancaktepe İlçe Müftüsü Muammer Turan yaptı.

Kur'an-ı Kerim okuma ve ezberleme ile gençlikle ilgili çalışmaların önemine değinen Müftü Turan, hafızlığını tamamlayan öğrencileri kutlayarak ailelerine teşekkür etti.

Kurra Hafız Fatih Çollak ise "Allah ehli olanlar, Kur'an ehli olanlardır; onlar hem Allah ehli, hem de O'nun has kullarıdır." hadisini hatırlatarak, ''Kâriü'l-Kur'an, Hâfizu'l-Kur'an, Âlimü'l-Kur'an, Hâdimu'l-Kur'an, Âmilu'l-Kur'an, Hâmilü'l-Kur'an'' olmanın ne demek olduğunu anlattı.

Kur'an-ı Kerim ziyafeti ve Reisü’l-Kurra Vekili Mustafa Demirkan’ın duasıyla devam eden program, hafızlık eğitimini tamamlayan 27 öğrenciye icazet belgelerini ve çeşitli hediyeler takdim edilmesiyle tamamlandı.

Sancaktepe Kur’an Kursu, aynı zamanda örgün eğitim ile birlikte hafızlık eğitimine devam eden öğrencilere de hizmet veriyor.

Sancaktepe İlçe Müftülüğünce düzenlenen programa Sancaktepe Kaymakamı Adnan Çakıroğlu, Sancaktepe Müftüsü Muammer Turan, Kocaeli Çayırova Müftüsü Yusuf Bingöl, Reisu'l-Kurra Vekili Mustafa Demirkan, Şeyhu'l-Kurra İbrahim Tanrıkulu, Kurra Hafız Fatih Çollak, Sancaktepe Belediye Başkan Vekili Kemal Ayyıldız ve çok sayıda hoca ve talebe ile beraber hafızların aileleri katıldı.

Güney Koreli Jae Yeon Im Müslüman oldu

Öte yandan Sancaktepe Müftülüğüne başvurarak İslam dinini seçen Güney Kore vatandaşı Jae Yeon Im, gerçekleştirilen ihtida merasimi ile kelime-i şehadet getirerek Müslüman oldu.

Müslüman olan Jae Yeon Im, Ceyhun adını aldı.

Müslüman olmak için başvuruda bulunan Jae Yeon Im için Sancaktepe Müftülüğünde ihtida merasimi düzenlendi.

Sancaktepe Müftüsü Muammer Turan’ın İslam esaslarını anlatmasının ardından kelime-i şehadet getirerek İslam ile şereflenen ve Ceyhun ismini alan Jae Yeon Im, “Allah'ın huzurunda ve şahitlerin şehadetinde isteyerek, severek ve bir baskı altında kalmadan kendime din olarak İslamiyet’i seçtim.” sözleriyle sevincini dile getirdi.

Sancaktepe Müftüsü Turan, Ceyhun’a merasim sonunda Kur'an-ı Kerim ve ilmihal ile birlikte ihtida belgesini takdim etti.

Editör: Mehmet Çalışkan