İstanbul İl Müftülüğü Göç Koordinatörlüğü ve Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) İstanbul Şubesi iş birliğinde ihtiyaç sahibi ailelerin temel gıda ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla yardım kampanyası başlatıldı.

“Ramazan Paylaşmaktır” sloganıyla yürütülen yardım kampanyası kapsamında, ihtiyaç sahiplerine destek olmak üzere çalmadık kapı bırakmayan din görevlileri, İstanbul’daki savaş mağduru mülteci aileleri de unutmadı.

Göç Koordinatörlüğü ve Türkiye Diyanet Vakfı gönüllüleri, Ramazan ayı münasebetiyle mülteci aileleri ziyaret ederek Ramazan yardımı ulaştırdı.

"Hedefimiz 25 bin aileye yardım ulaştırmak"

Yardım kampanyası hakkında Diyanet Haber'e açıklamalarda bulunan İstanbul İl Müftü Yardımcısı Hüseyin Demirhan, “Salgın sürecini yaşadığımız bu günlerde ihtiyaç sahibi kardeşlerimizin durumlarına karşı kayıtsız kalamazdık. Bu sebeple İl genelinde böyle bir kampanya planladık. Ramazan ayına yönelik bu kampanyamızda şu ana kadar 10 bin aileye ulaştık. Hedefimiz 25 bin aileye bu yardımları ulaştırmak. Ramazan bayramına kadar devam edecek kampanya ile vatandaşlarımızdan ve göçmenlerden tespit edilen ihtiyaç sahiplerine gıda paketi ve alışveriş kartlarından oluşan yardımlar teslim edilecek.” dedi.

Editör: Mehmet Çalışkan