İstanbul İl Müftülüğü, personelin bilgilendirilmesi ve Diyanet İşleri Başkanlığı (DİB) ile Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) koordinesinde sürdürülen 2021 Yılı Vekalet Yoluyla Kurban Organizasyonu’nun daha geniş kitlelere ulaştırılması amacıyla tanıtım ve istişare toplantısı düzenledi.

Din görevlilerine yönelik üç gün devam edecek toplantının ilki Fatih İlçe Müftülüğü Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.

Koronavirüs tedbirlerine riayet edilerek gerçekleştirilen toplantıda konuşan DİB İnsan Kaynakları Genel Müdürü Akif Pusmaz, “Vekalet yoluyla kurban organizasyonu, Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı olarak 1993 yılından beri beraber yürüttüğümüz en önemli iyilik faaliyetlerinden biridir. Biz bu vesileyle yeryüzünün ihtiyaç duyulan her bölgesine her coğrafyasına din, dil, ırk, renk, mezhep, meşrep ayrımı gözetmeksizin yüreğimizi, canımızı ortaya koyarak kadirşinas milletimizin, necip milletimizin iyilik elini ulaştırıyoruz. Ülke olarak, millet olarak, DİB olarak, TDV olarak hep birlikte Müslüman azınlıkların, savaşlara, işgallere, afetlere maruz kalanların, yoksulların, kimsesizlerin, yetimlerin ve çaresizlerin yardımına koşuyoruz hamdolsun. Bu vesileyle vekaletle kurban organizasyonunu sahiplenen siz kıymetli hocalarımız başta olmak üzere bu alanda emeği geçen tüm hocalarımıza teşekkür ediyoruz.” ifadelerine yer verdi.

2020 Yılı Vekalet Yoluyla Kurban Organizasyonunda bir önceki yıla göre yüzde yirmi sekizlik bir artış yakaladıklarını ifade eden İstanbul İl Müftüsü Prof. Dr. Mehmet Emin Maşalı ise “Bu seneki çalışmalarımızı Genel Müdürümüz Akif Bey’in desteğiyle, takviyesiyle ve bize sunacağı motivasyonla hem başlangıç hem de sonraki aşamaları itibariyle çok daha güzel olacağı kanaatindeyim. Öncelikle desteklerinden dolayı Genel Müdürümüzün şahsında Başkanlığımıza ve TDV merkez yönetimine buradan şükranlarımı ve teşekkürlerimi arz ediyorum.” dedi.

Toplantı, soru ve görüşlerin alınmasıyla sona erdi.

Editör: Mehmet Çalışkan