İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Hasan Kamil Yılmaz, Esenyurt Kıraç Hacı Hasan Camii'nde gençlerle sabah namazında buluştu.

Burada gençlere hitap eden Prof. Dr. Yılmaz, Allah'ın insanların birbiriyle köprü kurmaları ve selamlaşmalarını istediğini belirterek, "Selam vermek; benden sana zarar gelmez, senin kardeşin ve dostunum.' demektir. Selam vermekten çok selama mukabele etmemizi de istiyor. Selamlaşmak barış ortamını sağlar." dedi.

Müftü Yılmaz, milletlerin geleceğinin nesillerine bağlı olduğunu belirterek şöyle devam etti:

"Bu yüzden İslam dini beş temel değeri olmazsa olmaz kabul etmiştir. Bunlar 'zarûriyyât-ı diniye (dindeki zorunluklar)' dediğimiz; canın, aklın, dinin, neslin ve malın korunmasıdır. Bunlardan en önemlisi neslin yani ailenin, gençliğin korunması ve geleceğin teminat altına alınmasıdır. Gençlerimizin cami ve cemaatle buluşmasını bu yüzden önemsiyoruz."

“Allah Teâlâ, Kur'an-ı Kerim'de Hazreti Lokman'ın ağzından 'Oğulcağızım namazını dosdoğru kıl, iyiliği emret ve başına gelenlere, musibet ve zorluklara karşı sabırlı ol!' buyuruyor.” ifadesini kullanan ve gençlere sabırlı olmaları tavsiyesinde bulunan Yılmaz, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Hayat inişli ve çıkışlıdır.  Dayanılması gereken güçlükler vardır. Dayanılması gereken güçlükler namazımız, ibadetimiz, yapmamız gereken işlerde olabileceği gibi başımıza gelen zorluklar da olabilir. Sabır bunların hepsinde çok gereklidir. Çünkü sabra ve sabrı öğrenmeye ihtiyacımız var. Hayatta kalabilmenin yolu direnmek, zorluklara katlanmaktır. İnsan emredildiği şeyleri yerine getirse; namazını, ibadetini, kulluğunu düzgünce yaparsa Allah Teâlâ onu sabırlı olmaya da hazırlar. Allah, gençlerin ve nesillerin ibadetle donanmasını, sabırla sınanmasını ve geleceğin kurulmasını istiyor. Hayat doğumla beraber pek çok nimetin üzerimize sağanak sağanak yağdığı bir şey değildir. Hayatın içinde zorluklar var. İnsan bu zorluklarla mücadelesi kadar bu dünyada mutlu ve adam gibi adam olur. Sabır insanı olgunlaştırır ve değer katar."

İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Hasan Kamil Yılmaz, insanlarla iletişim kurmada selamlaşmanın önemine değinerek sözlerini şöyle sonlandırdı:

"Yeryüzünde insanlarla aramızda köprü kurduğumuzda, iletişimimiz daha sağlıklı olur. Bu da insanların bize kolay ulaşması, bizim de onlara kolay ulaşabilmemizle mümkündür. Allah, birbirimizle köprü kurmamızı, selamlaşmamızı istiyor. Selam vermek 'Benden sana zarar gelmez, senin kardeşin ve dostunum.' demektir. Selam vermekten çok selama mukabele etmemizi de istiyor. Selamlaşmak barış ortamını sağlar. Namaz sonrası yaptığımız kucaklaşma ve selamlaşma, bu semtte bulunan kardeşlerimizin birbirleri arasında köprü kurarak ‘Senin yanındayım, birlikte aynı Rabbe secde etmenin mutluluğunu yaşıyoruz.’ demektir. Allah Teâlâ bu vasfı daim eylesin."

Editör: Mehmet Çalışkan